Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de les policies locals de Lliçà d’Amunt i Santa Eulàlia (Vallés Oriental) de Ronçana, van detenir l’1 d’octubre dos homes, de 22 i 36 anys, de nacionalitat etíop i nacionalitat brasilera, per un robatori amb violència en una casa de Lliçà d’Amunt on es cultivava marihuana. La policia catalana va detenir els propietaris de la marihuana, dos homes, un de 45 anys de nacionalitat brasilera i l’altre de 41 anys de nacionalitat espanyola, per tràfic de drogues. 

Atacats amb espai pebre per robar la marihuana

Els fets van succeir de matinada del dia 1 quan la policia va rebre l’avís que un grup de persones havien entrat en una finca per robar. Un cop al lloc dels fets, el seu propietari els va explicar que en veure moviments va sortir de la casa, moment en què va ser agredit amb esprai pebre

Seguidament, els agressors van trencar la porta del domicili per accedir-hi i van amenaçar-lo tant a ell com a la seva dona perquè no truquessin a la policia. De la residència, segons la víctima, es van emportar diners i dos telèfons mòbils.

Amb la descripció dels agressors, els agents van iniciar una recerca per la zona. En poca estona, una patrulla de policia local de Santa Eulàlia de Ronçana va localitzar i aturar dos homes amagats darrere d’un vehicle estacionat a tocar de la casa. Prop d’on s’havien amagat van trobar un ganivet de grans dimensions. Els dos homes van ser detinguts com a presumptes autors d’un robatori violent.

Volien robar la marihuana

Posteriorment, després d’escoltar la versió dels arrestats pel presumpte robatori, els Mossos d’Esquadra van fer una entrada i escorcoll de la casa on van localitzar 500 plantes de marihuana en diferents estats de creixement i un quilo i mig de cabdells. A més, els tècnics de la companyia elèctrica subministradora van confirmar que la instal·lació estava manipulada de manera fraudulenta.

Mariahuana

Imatge de la plantació de marihuana que hi havia a la casa de Lliçà d’Amunt / CME

Tots els de la casa, detinguts o denunciats

Els agents van detenir al responsable de la casa i el jardiner de la plantació com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. També es va denunciar un home i una dona familiars de l’arrestat i que també vivien a la casa.

Els arrestats per salut pública van quedar en llibertat a la mateixa comissaria dels Mossos d’Esquadra, pendent de ser citats en seu judicial quan toqui. Els arrestats pel robatori violent van passar a disposició judicial l'endemà al Jutjat de Guàrdia de Granollers i van quedar en llibertat amb càrrecs. 

Els Mossos d’Esquadra han explicat que mantenen oberta una investigació per aclarir els fets i no es descarten més detencions.