WhatsApp s'ha convertit en part de la nostra vida quotidiana. L'aplicació de Meta, anteriorment coneguda com a Facebook, té una presència mundial enorme i és l'app de missatgeria instantània més popular a molts dels països més grans d'occident.

Tal és la seva popularitat que a Espanya no té competidor possible. Prop de 30 milions de persones tenen aquesta app instal·lada als seus telèfons i la utilitzen per a moltes funcions que permet aquesta útil eina.

De fet, amb WhatsApp es poden fer moltes coses: enviar missatges de text, imatges, vídeos, GIF, stickers, contactes de l'agenda del telèfon, notes de veu, àudios i molts altres arxius diferents, també podem compartir la nostra ubicació, ja la del moment que l'enviem o en temps real durant un temps limitat.

El truc de WhatsApp per enviar una ubicació falsa

És possible enviar als nostres contactes una ubicació que no sigui en la que realment estem. Pot ser realment útil per mentir sobre la distància a la qual som d'un lloc en el qual s'hagi quedat, una cosa que hem fet tots.

Aquesta funció la té la mateixa app de Meta, és una de les seves eines, encara que moltes persones no la coneixen. Per enviar la ubicació que vulguem haurem d'entrar en l'opció del clip (en Android) o en la del signe positiu '+' (en iOS), després seleccionarem 'ubicació' i allà haurem d'entrar a la icona de la lupa.

navigation 5755999

App de GPS / Pixabay

Després podrem seleccionar una nova ubicació per enviar-la, encara que no coincideixi amb la nostra. D'aquesta forma la persona, o persones, que el rebin pensaran que aquesta és la nostra ubicació actual i aconseguirem enganyar-los per guanyar una mica més de temps.

Si arribem una mica tard i no volem donar explicacions podem fer-lo servir perquè la persona que ens espera pensi que estem més a prop i es tranquil·litzi.

Enviar una ubicació falsa en temps real

Per poder enviar una ubicació falsa en l'opció 'en temps real' de WhatsApp és necessari baixar una altra aplicació. Aquesta opció permet ensenyar la ubicació del telèfon durant un temps delimitat (15 minuts, 1 hora o 8 hores).

A més, si ens movem també es mourà la nostra ubicació en el missatge. Per poder manipular aquest tipus d'ubicacions serà necessari tenir un telèfon que utilitzi Android com a sistema operatiu. Després haurem de descarregar l'app 'Fake GPS'.

Una vegada obrim aquesta aplicació podrem iniciar un recorregut preestablert en l'app i podrem enviar-la per WhatsApp perquè els nostres contactes creguin que estem en una altra ubicació diferent. És un truc que pot ser molt útil, encara que no és gaire ètic fer-ho servir.