WhatsApp és la xarxa social de missatges més utilitzada del món, amb milions d'usuaris que la utilitzen cada dia per xatejar i dir a amics, familiars o semblants. Tanmateix, malgrat totes les seves comoditats, hi ha petits detalls que molesten alguns dels usuaris. I encara que per a la majoria l'aplicació ja contempla trucs i opcions per configurar l'app al nostre gust, molts són desconeguts.

Senzill i desconegut truc de WhatsApp

Com per exemple, el típic so que sona quan estem escrivint missatges en un xat. Tant el soroll com de bombolla després d'enviar un text com el que se sent quan l'altra persona ens respon, poden treure de polleguera més d'un.

I si no volem posar el mòbil en silenci per no sentir el so després de cada missatge, foto, vídeo o àudio, hi ha possibilitats de configurar-lo per evitar sentir-ho contínuament i bloquejar-lo.

Al contrari que tants altres trucs, en aquest cas no cal descarregar aplicacions externes per dur a terme aquesta modificació. I els passos són molt senzills i es poden fer directament dins de l'aplicació més utilitzada de Meta, antic Facebook.

Treure el so que fa l'app en enviar missatges

En primer lloc, cal assegurar-se que WhatsApp no tingui actualitzacions pendents. Per a això cal entrar en l'aplicació Google Play o Apple Store, i escriure "whatsapp" a la barra de cerques. Si ens dona l'opció d'obrir, significarà que tot està en ordre. Si, al contrari, ofereix actualitzar, caldrà clicar-lo perquè reculli les últimes dades i funcions.

Xats de WhatsApp / Pixabay

Xats de WhatsApp / Pixabay

Un cop fet això, caldrà entrar en WhatsApp i prémer la icona dels tres punts en el marge superior dret de la pantalla. Aquí es desplegaran diverses opcions, entre les quals trobarem la "Configuració".

Sense necessitat d'altres aplicacions i molt fàcil

Dins d'aquest apartat haurem d'anar a "Notificacions", on hi haurà una opció anomenada "Tons de conversa", amb una icona per activar i desactivar el so dins dels xats. En polsar-lo, el botó quedarà en gris, mostrant que no està actiu i ja no haurem de sentir el soroll.

Per comprovar que ha funcionat, només cal retrocedir als xats, entrar en alguna conversa i enviar un missatge, que ja no emetrà cap so i ens permetrà viure en pau mentre xategem amb els nostres éssers estimats -o no volguts.

Si volem tornar a activar aquesta opció en algun moment, haurem de fer els mateixos passos fins que el botó de "Tons de conversa" quedi en verd i amb la pestanya cap a l'esquerra.

L'última estafa amb què intenten robar-te les dades

Els avenços tecnològics de l'aplicació també van acompanyats del refinament de moltes estafes, cada vegada més a través d'internet. L'última estafa de què va informar l'Institut Nacional de Ciberseguretat va ser un engany que utilitzava com a esquer la tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus per enganyar les persones que tenen la cita pendent.

Per aconseguir dades personals i inclusos bancaris, els estafadors truquen a la víctima fent-se passar per personal mèdic i els comenten que ja està disponible la cita per rebre la dosi. Tanmateix, els detallen que per confirmar la data han de dir-los el codi que han rebut a través d'SMS.

L'esquer és la tercera dosi de la vacuna contra la covid

Tot i això, aquest codi no té res a veure amb la tercera dosi de la vacuna. Es tracta d'un codi de confirmació per accedir al compte de WhatsApp de la víctima i, si es comparteix, qualsevol persona podrà accedir al nostre perfil en l'aplicació de Meta a través de WhatsApp Web.

L'objectiu dels estafadors és el d'obtenir tota la informació bancària i personal d'aquestes persones. Els criminals comencen a suplantar la nostra identitat per parlar amb els contactes de confiança i aconseguir així dades d'interès amb què puguin guanyar diners.