WhatsApp és una eina summament útil, té moltes funcions i els seus creadors, l'empresa Meta, cada dia preparen noves actualitzacions perquè l'experiència dels usuaris sigui millor. De fet, actualitzen l'aplicació gairebé cada dos mesos aproximadament, encara que sigui per corregir petits errors.

Aquesta aplicació és una de les més populars del món i al sector de la missatgeria instantània és el líder destacat en la gran majoria de països occidentals. De fet, a Espanya prop de 30 milions de persones tenen aquesta app instal·lada als seus telèfons mòbils.

Es pot enviar per WhatsApp una quantitat d'informació enorme. Missatges de text, notes de veu, imatges, vídeos, contactes de l'agenda de telèfons, arxius de tota mena i fins i tot la ubicació exacta d'una persona.

El truc per detectar les ubicacions falses

Algunes persones opten per mentir quan envien la seva ubicació a través de WhatsApp, és una funció que és implícita en l'aplicació i no és necessari hackejar el sistema ni seguir molts passos d'un procés complicat.

Per detectar les ubicacions falses ens haurem de fixar en els petits detalls. Si hi ha una icona d'una xinxeta de color vermell i sota del mapa no es mostra un enllaç en color blau i l'adreça es tracta d'una ubicació real.

whatsapp ubicacion

L'app WhatsApp / Arxiu

Les ubicacions falses es poden detectar per un detall realment cridaner. Les que tenen un enllaç sota del mapa són completament artificials i la persona que està enviant-la no està situada en aquest punt en el moment de compartir-la.

El truc per falsificar la ubicació

Hi ha dues maneres de falsificar la ubicació que enviem per WhatsApp. Per enviar un punt fix al mapa haurem d'entrar a la icona del clip (en Android) i el símbol de '+' (en iOS). Si premem en 'ubicació' i després a la icona de la lupa podrem seleccionar un nou punt al mapa, encara que no sigui en el que ens trobem. Podrem enviar-lo, intentant enganyar les persones que rebin el nostre missatge.

Pot ser útil en el cas que arribem tard a alguna cita i vulguem dir-li a la persona que som a prop, encara que no sigui veritat. És una cosa que no està bé, però ho hem fet tots alguna vegada, fins i tot els més puntuals.

WhatsApp també permet enviar la ubicació en temps real. Amb aquesta modalitat la ubicació de la persona que la comparteix canviarà si es mou. La informació sobre les seves coordenades es mostra per un temps limitat que pot ser de 15 minuts, una hora o vuit hores.

També és possible enviar una ubicació en temps real falsa. Per a això haurem de tenir un mòbil que funcioni amb Android, en el Google Store caldrà descarregar l'app 'Fake GPS'. Si l'activem podrem seleccionar la nostra ubicació en qualsevol punt del planeta i enviar-la per WhatsApp, fins i tot en la modalitat de 'temps real'.