Twitter és una de les xarxes socials més populars del món, la plataforma compta més de 322 milions d'usuaris registrats i serveix com un gran mitjà de comunicació per a moltes persones que decideixen llegir les notícies d'actualitat a través d'aquest web o de la seva app per a telèfons mòbils.

És una xarxa social que, com gairebé totes, ha hagut d'adaptar-se a les noves tendències i ha implementat diversos canvis al llarg dels anys. Un exemple d'això és l'augment que va tenir en la quantitat de caràcters que permetia. Anteriorment, se'n podien escriure 140 i actualment la xifra s'ha multiplicat fins als 280.

Es tracta d'una xarxa social diferent de les altres. Moltes entitats i mitjans de comunicació decideixen utilitzar Twitter per la seva senzillesa i la facilitat per remarcar quines paraules, empreses o persones són tendència a tot el món en una zona concreta.

El truc per evitar espòilers

Moltes persones decideixen no utilitzar les xarxes socials quan tenen pendent algun capítol que ja s'ha estrenat d'una sèrie de televisió o quan encara no han pogut veure una pel·lícula de la qual tothom parla.

Twitter té un senzill truc per evitar que els seus usuaris puguin trobar-se una publicació que contingui espòilers. És una eina summament útil per continuar utilitzant aquesta xarxa social sense por a què puguin assabentar-se d'alguna cosa que no volen saber. També es pot utilitzar per no veure res en el nostre Time Line que estigui relacionat amb un tema que no ens interessi.

El truc per no llegir espòilers a Twitter està a silenciar paraules clau perquè no apareguin en la nostra Time Line. Per a això, haurem d'accedir a 'Configuració i privacitat', després entrarem en l'apartat de 'Privacitat i seguretat'. Una vegada allà premerem en 'Silenciar i bloquejar'. Finalment, seleccionarem 'Paraules silenciades'.

La casa de paper

La Casa de Papel / Twitter

En aquest apartat haurem d'escriure les paraules que no volem que es mostrin en el nostre Time Line. En el cas que estiguem veient la popular sèrie 'La Casa de Papel' de Netflix podrem escriure el nom d'aquesta producció i per assegurar-nos que no veiem ni un espòiler podrem afegir també els noms d'alguns dels protagonistes o actors.

Aquesta acció farà que no surti cap tweet que contingui aquestes paraules en el nostre Time Line, per la qual cosa estarem fora de perill d'espòilers.

Truc per bloquejar un usuari sense que ho sàpiga

No sempre es pot tenir una bona relació amb tothom a les xarxes socials i de vegades el millor és bloquejar altres usuaris perquè no ens molestin. Pot ser perquè no tenim pensaments ni idees semblants o simplement per algun tipus de problema que hagi sorgit.

De vegades no volem que aquest usuari sàpiga que l'hem bloquejat, per a aquests casos Twitter té diverses solucions. Una d'elles és molt simple, deixar de seguir a la persona i posar el nostre compte en privat. És una opció una mica extrema, ja que limita diverses funcions com la que citin els nostres tweets.

Una altra forma és la de silenciar els usuaris de Twitter que vulguem. Per a això haurem d'accedir al seu perfil i seleccionar aquesta acció. Les publicacions d'aquesta persona no apareixeran en el nostre Time Line i quan tingui alguna interacció amb nosaltres no ens serà notificada. Encara que sí que podrà continuar llegint els nostres tweets.