Instagram s'ha convertit en una de les xarxes socials més populars en occident. Sobretot entre el públic juvenil. Les seves múltiples funcions i modalitats la fan summament versàtil i pot complaure un gran nombre d'usuaris que busquin coses diferents.

Fins i tot les grans empreses han començat a interessar-se fa uns anys a Instagram. És molt freqüent veure anuncis entre les publicacions i les famoses 'històries'. Fins i tot ara es comencen a veure en una de les seves noves funcions els 'reels'.

Un dels models d'èxit d'Instagram és el de prendre funcions en les quals destacaven altres xarxes socials i adaptar-les. Va començar sent una app en la qual únicament es podien pujar fotografies amb una mida determinada i ha evolucionat considerablement.

Actualment, es poden pujar vídeos, pots fer publicacions que duren 24 hores i després s'esborren, es poden enviar fotos i vídeos que desapareixen després de ser vistos una vegada. També es pot xatejar i fins i tot hi ha una opció per comprar a través de l'app.

Què és el 'feed'?

El 'feed' d'Instagram és el conjunt d'arxius (ja siguin fotografies o vídeos) que es poden veure en el perfil de cada usuari. És molt comú que diverses persones ordenin les seves publicacions per formar un dibuix o una foto major.

Per a això és necessari moure les publicacions, han d'encaixar i si una no és al lloc adequat no es formarà la imatge desitjada. És per això que algunes persones opten per esborrar les fotografies i pugen les que necessitin per formar un dibuix major.

Instagram Pixabay (2)

Instagram / Pixabay

Normalment, les persones que volen formar una imatge major en el seu 'feed' esborren algunes fotos perquè quedi perfecte, d'altres prefereixen pujar noves fotos, normalment sis o nou, per formar la figura desitjada.

Alguns usuaris busquen millorar aquest aspecte merament estètic als seus perfils perquè es vegi millor. Realment, és una funció decorativa i tenir-ho ordenat no augmentarà ni disminuirà les funcions de l'app.

Moure les fotos del 'feed'

Instagram no permet als seus usuaris moure les fotografies. Es col·loquen en ordre cronològic, les més noves es mostraran més amunt i a l'esquerra i l'ordre serà descendent.

Malgrat això, les persones que volen editar el seu 'feed' sense perdre les fotos que treuen del seu perfil poden arxivar-les, d'aquesta forma podran tornar a col·locar-les quan ells vulguin sense perdre el contingut que havien pujat anteriorment.

Malgrat això, hi ha algunes aplicacions de tercers que poden alterar l'ordre de les fotos. L'app 'Later' té aquesta funció, amb ella podrem col·locar les nostres fotografies en l'ordre que vulguem, fins i tot té una opció per previsualitzar-lo abans, per evitar errors.