Instagram, la xarxa social del postureig per defecte i una de les més utilitzades al nostre país, està plena de secrets. El seu algoritme, incomprensible per a la majoria d'usuaris, fa temps que es basa en interaccions per ordenar el contingut que ens apareix quan obrim l'aplicació, siguin publicacions stories.

El truc d'Instagram amb els teus seguidors

El feed fa temps que ja no és cronològic, és a dir, per ordre temporal de publicació -encara que el CEO de la companyia assegurava fa poc que pretenen reinstaurar-lo de nou en 2022-, i que segueix els nostres interessos per mostrar-nos certes fotos.

Al principi de la seva instal·lació, l'algoritme es va convertir en motiu de bromes, ja que, a causa de les nostres pròpies interaccions, semblava ordenar a propòsit els stories -publicacions temporals que duren 24 hores- prioritzant els publicats per les nostres millors amistats, seguit de les persones que ens queien pitjor, del xicot de torn o de l'ex més odiat.

Mòbil amb Instagram / Pixabay

Mòbil amb Instagram / Pixabay

Ara, s'ha refinat i mostra simplement en primer lloc els comptes que més busquem, en les que més comentem o a les que donem "m'agrada" amb més freqüència. Però no és un mètode gaire exacte per als usuaris, que ens fem una idea, encara que sense gaire certesa.

Saber amb qui interactues més

És per això que aquest truc és ideal per saber, segons l'algoritme, qui són les nostres persones favorites a la xarxa social i qui són les que han quedat al bagul dels records i que segurament no ens interessen. Per esbrinar-ho no és necessari descarregar cap aplicació de tercers, sinó seguir uns senzills passos.

Una vegada dins l'aplicació, només cal prémer a la pestanya del nostre perfil i anar a "seguint", és a dir, les persones que seguim. Ara apareixen dues categories: comptes amb què menys interactues i comptes més mostrats a les notícies.

El primer grup inclou els usuaris amb qui menys hem interactuat en els últims 90 dies. Aquesta possibilitat serveix per recordar aquell compte de receptes que mai no hem replicat o aquests trucs i manualitats que ens vindrien genial en l'època nadalenca, però també per tenir clar quines persones ja no ens interessen i que podem fins i tot deixar de seguir.

Deixar de seguir qui no ens interessa de cop

I és que a més, és molt fàcil, ja que al costat de cada perfil hi ha el botó de "seguint" que, en prémer, es convertirà en un unfollow.

Sota dels dos grups esmentats, apareixen els seguidors en general ordenats per interaccions com "m'agrada", missatges o comentaris. Des d'allà també podrem deixar de seguir, silenciar o administrar les notificacions dels usuaris, a més d'ordenar per data de més recents a més antigues.

El truc s'estén a l'apartat de "seguidors", on apareixeran els comptes que et segueixen i que tu que no segueixes i amb els que menys interactues.

Tot això sense sortir de l'aplicació en cap moment. El dubte queda sobre com canviarà aquest sistema amb l'arribada del feed cronològic que Instagram portarà de tornada el 2022.