La Guàrdia Civil ha trobat restes de sang en el vaixell de Tomás Gimeno, el pare que ha segrestat les seves filles d'un i sis anys a Tenerife. El vaixell va aparèixer a la deriva i buit després de ser vist salpant amb el Tomás sol a dins.

Troben sang a dins el vaixell del Tomás

Dimarts a la nit la Beatriz rebia una amenaça de la seva exparella, el Tomás: no tornaria a veure les seves filles, l'Anna i l'Olivia, d'un i sis anys. Compartien la custòdia després de separar-se i aquell dia el pare disposava de les nenes de cinc a nou del vespre.

Anna y Olivia desaparecidas / Ministerio de Interior

L'Anna i l'Olivia van desaparèixer amb el seu pare el passat dimarts a la nit. Ara es troben mostres de sang al vaixell del Tomás / CND

Després de passar la tarda amb elles i portar-les a veure els avis paterns, no les va tornar a la mare i no va contestar les trucades al mòbil.

Les càmeres del port de la Marina de Tenerife van gravar el Tomás anant i venint diversos cops al seu petit vaixell, on ficava bosses de roba i maletes.

El personal del port amb qui va parlar el va trobar "molt nerviós i alterat". Cap a dos quarts d'una de la matinada se'l veu salpant tot sol, després de treure milers d'euros en efectiu i demanar carregar el mòbil a la cabina de vigilància del moll.

Segresta l'Anna i l'Olivia: sense rastre

La mare de les petites, Beatriz Zimmermann, espantada per l'amenaça, va conduir fins a casa del presumpte segrestador a Igueste de Candelaria, on faltava roba i no hi havia rastre dels tres desapareguts. Llavors va denunciar la desaparició de les seves filles en mans del pare.

Ara, la Guàrdia Civil escorcolla la finca del Tomás i analitzen el vaixell que va aparèixer buit i a la deriva aquest dimecres. A l'interior, hi han trobat sang.

A més, aquest matí ha aparegut surant al port una cadireta de bebè, que ha resultat ser la de l'Anna, una bebè d'un any.

Vaixell buit i a la deriva a Tenerife

Ara les restes de sang estan sent analitzats per determinar a qui pertanyen, informen fonts de la investigació.

D'altra banda, Salvament Marítim i helicòpters de la Guàrdia Civil han ampliat aquest matí la recerca cap al sud-est, a les illes de La Gomera, La Palma i El Hierro, després de dos dies rastrejant el nord-oest de Tenerife, entre Punta d'Anaga i Güímar, on ha aparegut la cadireta.

Tomás Gimeno desaparecido / Ministerio de Interior

El Tomás es va emportar les seves filles sense el consentiment de la mare i ara el seu vaixell ha mostrat restes de sang / CND

El jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Güímar ha obert les diligències prèvies per la presumpta comissió d'un delicte de segrest.