Sembla extret d'una pel·lícula de ficció, però és la pura realitat. Dos amics s'han emportat una tremenda sorpresa en trobar-se ni més ni menys que un senglar a l'interior del seu cotxe. Però quan ens referim a l'interior, no estem parlant dels seients, sinó del cor del mateix cotxe. El salvatge animal estava amagat just sota del motor, darrere de l'escletxa que hi ha sobre la matrícula.

Els joves van anar amb compte perquè són animals salvatges

Els dos joves no van saber reaccionar al principi, ja que, encara que és habitual trobar-se altres tipus d'animals més petits atrapats en el vehicle, no ho és un senglar. Així doncs, davant de la gran sorpresa, van decidir gravar l'escena en vídeo i penjar-ho a les xarxes socials, on s'ha fet viral. En les imatges publicades per Antena 3 Noticias es pot veure que dubten sobre com treure l'animal d'allà. Cal recordar que es tracta d'un animal salvatge i que pot atacar a les persones si es veu amenaçat. Per aquesta raó, els dos amics van decidir que el millor seria que el senglar sortís pel seu propi peu. I així va ser. Inicialment, l'animal es va resistir a sortir de l'interior del vehicle. Tanmateix, els joves van retirar l'escletxa i van arrencar lentament el cotxe, fet que va provocar una sortida una mica estrepitosa però molt ràpida del senglar.

Una vegada passat l'ensurt, els amics van tornar a col·locar de nou l'escletxa al cotxe i van poder reprendre la seva ruta amb normalitat després d'aquest petit i inusual imprevist.

Com actuar en cas de trobar-nos un animal a la carretera

La presència d'animals salvatges és cada vegada més habitual en carreteres de zones de muntanya o rurals. Això es deu que les persones hem alterat el seu hàbitat natural amb la construcció de carreteres o la tala d'arbres. Els animals salvatges han saltat a l'espai urbà a la recerca d'aliment. Aquest fet també pot posar en risc les nostres vides, ja que si es creua un animal salvatge, com per exemple un senglar, l'accident pot ser sinistre.

Davant d'aquest tipus de perill, les autoritats recomanen una sèrie de consells que hem de tenir en compte mentre conduïm. El primer recomana que si circulem de nit i per carreteres secundàries, és possible trobar animals. Per això, cal estar molt atent i reduir la velocitat. Un segon consell és posar els llums d'encreuament, ja que les llargues poden enlluernar l'animal, que es quedarà aturat a la meitat de la carretera. En el cas dels senglars és molt probable que no vagi sol i vinguin més per darrere, sobretot cries. Per aquesta raó, és important estar pendent i circular a poc a poc.

Les autoritats adverteixen que, davant de la presència d'un animal salvatge, convé anar molt amb compte i trucar als serveis forestals si fos necessari. També, romandre atent als senyals que indiquin presència d'animals salvatges, ja que poden aparèixer quan menys ens ho esperem i causar un accident de conseqüències imprevisibles.