Sol, descalç i només amb el bolquer posat. Així és com el passat 9 de febrer, quan passaven pocs minuts de dos quarts de vuit del matí, es van trobar un nadó de 18 mesos caminant sota la pluja per un carrer als afores de la localitat de Petrer, a Alacant. Va ser un veí de la zona qui, en veure el nadó deambulant sense sentit i mig despullat, va avisar a la Policia Local i va recollir el menor, a qui va ficar dins el seu cotxe per protegir-lo de les inclemències meteorològiques i de les baixes temperatures que hi havia a aquelles hores del matí.

Quan els agents de la Policia Local van arribar al lloc, el nen estava visiblement desorientat i no parava de plorar i cridar a la seva mare. Un dels policies el va abrigar perquè entrés en calor i el va tranquil·litzar, mentre intentaven esbrinar qui era i on estaven els seus pares. Els agents van aconseguir que, a través de senyals, fos el mateix menor qui els indiqués un domicili. Allà hi van trobar la seva mare. La dona els va explicar que havia sortit un moment de casa per dur el pare a la feina i que el nen s'havia quedat a càrrec d'una altra persona que, suposadament, s'havia quedat adormida, moment en què el menor hauria obert la porta i hauria marxat de casa.

Al domicili hi havia restes de droga

Dins l'habitatge, però, els agents van trobar-hi restes de drogues i indicis que s'havia estat consumint, a més de molta brutícia i desordre. Davant aquesta situació, van alertar els Serveis Socials de l'ajuntament, que van acordar que el nen quedés sota la tutela de la seva àvia materna, mentre s'està duent a terme una investigació per esbrinar l'ambient en el qual viu la criatura. Un cop es determinin les possibles responsabilitats dels pares, es prendrà una decisió sobre la tutela definitiva del menor.