Un nadó de set setmanes està greu a l'hospital a Palma (Mallorca). Els pares del petit han estat detinguts per la Policia Nacional a la capital mallorquina acusats d'un delicte de lesions a l'àmbit familiar davant de sospites de maltractaments. Això es deu, fonamentalment, que els metges del centre hospitalari, on es troba el seu fill de poc més d'un mes, van alertar que el lactant presentava fractures que es corresponien amb la "síndrome del nadó sacsejat". Això va fer saltar totes les alarmes, especialment pel pronòstic greu, i van comunicar el succeït al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia i al Cos Nacional de Policia (CNP), com marca el protocol en aquests casos.

Els fets van succeir a finals de gener, quan el menor va ingressar en un hospital de la ciutat de Palma amb fractures múltiples en diferents estats i amb pronòstic greu. Després de la comunicació al jutjat i la policia, la principal hipòtesi que un dels pares hagués sacsejat amb força el seu fill va començar a cobrar força, segons ha detallat la Prefectura Superior de la Policia Nacional de les Balears. De fet, aquesta teoria coincideix amb les lesions que van observar els metges en el lactant, compatible amb el que es coneix com a "síndrome del sacseig". Tot i així, els facultatius van realitzar diversos estudis per descartar que es tractés d'una altra patologia anomenada "ossos de vidre".

Detinguts el pare i la mare per lesions al nadó

Així, una vegada tenien els informes, els resultats apuntaven lesions per maltractaments per part dels pares. Per això, l'autoritat judicial, immediatament, va retirar de forma provisional la guarda i custòdia i la pàtria potestat als progenitors i la Unitat de Família i Dona (UFAM, per les sigles en castellà) de la Policia Nacional de Palma va iniciar una investigació per intentar aclarir els fets. Però res no va canviar, les causes per les quals el nadó de tan sols set setmanes estava greu a l'hospital continuaven assenyalant els pares. Per això, els agents van detenir el pare i la mare de la víctima per un suposat delicte de lesions a l'àmbit familiar.