Apareix morta una nena de 5 anys en una bossa d'escombraries al nord de França. Els fets s'han produït aquest dimarts a la localitat de Rambervillers, al departament de Vosges, a l'est del país. Els pares havien denunciat la desaparició de la menor a primera hora de la tarda i van fer una batuda pel barri per si algú l'havia vist. Segons explica la televisió francesa BFM, la petita jugava en un parc del poble quan els progenitors se'n van adonar que ja no hi era. Qui va donar la veu d'alarma en trobar el cadàver va ser un jove de 16 anys, al costat del seu apartament, però la versió incoherent que va oferir més tard als gendarmes va provocar que acabés detingut pels agents i en aquests moments sigui el principal sospitós.

El jove detingut havia presentat conductes pedòfiles prèviament

El jove de 16 anys ha estat descrit com a inestable per diversos testimonis. Segons l'alcalde de Rambervillers, Jean Pierre Michel, havia estat expulsat de l'escola. A més, d'altres veus citades per la televisió privada gal·la, han relatat que el noi feia uns dies que vagava pels carrers de la localitat i ja s'havia acostat a nenes, dient-los que tenia un gat i que els hi podia ensenyar. L'edil remarca que estava fitxat per tenir constància "d'actes relacionats amb abusos sexuals amb menors". D'altres mitjans francesos asseguren que el sospitós arrestat pateix problemes psiquiàtrics. Tanmateix, això no ha pogut estar confirmat oficialment.

Segons un veí del noi, poc abans que els gendarmes rebessin la trucada aquest dimarts a la tarda alertant del cadàver de la nena de 5 anys, la Rose, en una bossa d'escombraries, el detingut va trucar el timbre del seu apartament per preguntar-li "on podrien posar les bosses d'escombraries als contenidors, però ell ho sap perquè fa un mes que viu aquí".

Autòpsia i càmeres de vigilància per certificar el presumpte assassinat de la nena de 5 anys

Tot i això, encara queden moltes coses per esclarir que es veuran després que se li faci l'autòpsia al cos sense vida de la petita, per saber les causes de la mort. D'altra banda, el jove va ser visitat per un metge per conèixer el seu estat de salut i saber si era compatible amb la custòdia policial: serà sotmès els propers dies a una anàlisi psicològica més completa. L'alcalde de Rambervillers també ha recordat que tenen entre 40 i 50 càmeres de vigilància per tot el municipi i que han recopilat les cintes per tal d'analitzar-les i certificar, d'aquesta manera, els fets que van produir-se aquest dimarts a la tarda quan la noia va desaparèixer mentre jugava en una plaça molt a prop de casa seva.