Commoció a París després de la mort d’una dona, el passat dissabte, al metro de la ciutat, després de quedar atrapada entre les portes del vagó i ser arrossegada pel comboi. La víctima, de 46 anys, va tractar de sortir a l’andana en l’últim moment i de manera molt precipitada, i no es va adonar que el seu abric havia quedat enganxat en tancar-se les portes. Malauradament, no va poder treure's la peça de roba a temps, i va acabar morint.

L’accident va tenir lloc al voltant de les quatre de la tarda del passat dissabte 22 d’abril, a la parada de metro Bel-Air, al districte número 12 de la capital francesa. Segons els testimonis, la dona va intentar baixar del tren en l’últim moment, quan les portes ja estaven tancant-se, i el seu abric va quedar pillat, i no va poder soltar-se abans que el comboi arranqués de nou.

Arrossegada a gran velocitat

Segons ha informat l’Autoritat Autònoma de Transport de París (RATP), el tren va arrancar amb molta velocitat, arrossegant la dona i causant-li ferides d’extrema gravetat per tot el cos. Les persones que es trobaven en aquell moment a l’andana van trucar immediatament al 112, i els passatgers de l’interior del vagó van accionar el fre d’emergència, però era massa tard. Per a quan els sanitaris van arribar al lloc, la dona havia entrat en aturada cardiorespiratòria que no van poder revertir, malgrat tots els seus esforços de reanimar-la.

Agents de la Policia Municipal de París van personar-se al metro de Bel-Air i van interrogar als testimonis. També van entrevistar-se amb el conductor del tren, a qui van sotmetre a proves d’alcoholèmia i de drogues que van donar negatiu. L’home va haver de ser atès per una unitat d’atenció psicològica, ja que estava “molt commocionat”, segons la RATP. La policia ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies del tràgic accident, i està revisant les imatges de les càmeres de seguretat de la parada per a esclarir l’ocorregut.