Els bombers han localitzat el cos sense vida d'un menor entre la runa de l'edifici que s'ha ensorrat a Peníscola. La mare del menor mort segueix desapareguda entre els enderrocs d'aquest edifici de tres altures que es va ensorrar dimecres al vespre a Peníscola.

Es tracta d'un noi de 14 anys, fill de la dona desapareguda i familiar del rescatat d'aquesta matinada. Emergències ha mobilitzat un equip psicosocial per atendre la família del menor.

Per ara no se saben les causes de l'ensorrament, tot i que aquell mateix dia en aquesta localitat es van produir fortes pluges i inundacions. Els bombers i els sanitaris han atès diversos veïns amb crisis d'ansietat i ferides lleus. 

TUIT bombers peñiscola

El noi mort era un dels tres desapareguts que va deixar l'accident, un altre és la seva mare i el tercer ha estat rescatat amb vida aquesta matinada. 

Els bombers rescaten amb vida un dels atrapats

Els efectius de rescat han recuperat amb vida aquest dijous  una de les tres persones atrapades en l'ensorrament. Aquesta persona havia estat localitzada sota la runa, estava conscient i havia pogut comunicar-se amb els equips de rescat. Cap a les 0.00 hores, efectius de bombers de Castelló han aconseguit rescatar aquesta persona, que ha estat traslladada fins a una ambulància per ser atesa.

Segons han confirmat el 112 GVA i fonts municipals, de forma provisional hi ha una altra persona més desapareguda sota la runa de l'edifici de tres pisos que s'ha ensorrat per causes desconegudes.

Durant tota la nit han continuat les tasques de recerca dels desapareguts, en les quals estan participant un total de 140 efectius d'emergències i seguretat, segons han indicat els Bombers de Castelló al seu compte de Twitter.

bombers peñiscola twitter

Entorn de les 01.00 hores, els arquitectes municipals han revisat l'ensorrament per valorar el lloc on es pot intervenir en la recerca per començar les tasques de desenrunament al cap d'una hora.

L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, va assegurar dimecres que hi va haver persones que es trobaven a l'edifici ensorrat ahir a la tarda a la localitat que van tenir temps de sortir abans del col·lapse de l'estructura. 

"Hi ha hagut gent que ha tingut temps de sortir. S'ha d'esperar i resar perquè la gent atrapada pugui ser rescatada", va assenyalar.

De la mateixa manera, va indicar que els propietaris tenien un grup de Whatsapp i ara s'està investigant si cada una de les propietats era llogada o no. La Guàrdia Civil està investigant les circumstàncies en les quals es va produir l'ensorrament de l'edifici, situat a la urbanització Font Nova.

 

Foto principal: Els bombers busquen entre la runa de l'edifici ensorrat de Peníscola / Twitter @SIAB_Castellon