Els efectius de rescat han recuperat aquest dijous amb vida a una de les tres persones atrapades en l'ensorrament d'un edifici de tres altures a Peníscola (Castelló).

Aquesta persona havia estat localitzada sota la runa, es trobava conscient i havia pogut comunicar-se amb els equips de rescat. Cap a les 0.00 hores, efectius de bombers de Castelló han aconseguit rescatar aquesta persona, que ha estat traslladada fins a una ambulància per ser atesa.

Segons han confirmat el 112 GVA i fonts municipals, de forma provisional hi ha dues persones més desaparegudes sota la runa de l'edifici de tres altures que s'ha esfondrat per causes desconegudes.

Durant tota la nit han continuat les tasques de recerca dels desapareguts en què estan participant un total de 140 efectius d'emergència i seguretat, segons han indicat bombers de Castelló al seu compte de Twitter.

bombers peñiscola twitter

Entorn de les 01.00 hores, els arquitectes municipals han revisat l'ensorrament per valorar el lloc on es pot intervenir en la recerca per a una hora després començar les tasques de desenrunament.

L'ensorrament

Aquest dimecres a la tarda, un edifici de tres altures es va esfondrar a la localitat castellonenca de Peníscola i al seu interior encara hi romanen persones atrapades. El sinistre es va produir per causes que s'estan investigant al voltant de les 20.00 hores.

edifici esfondrat peñiscola europa press

L'agraïment de Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va agrair aquest dimecres la tasca dels serveis d'emergència que treballen en l'ensorrament d'un edifici a Peníscola (Castelló) i va mostrar la seva solidaritat amb els veïns afectats.

"Atent a les tasques de rescat de les persones atrapades en l'ensorrament d'un edifici a Peníscola. Gràcies als bombers, a la policia i a tots els efectius d'emergències que estan treballant a l'immoble", va escriure el cap de l'Executiu en un missatge publicat a la xarxa social Twitter.

TUIT Pedro Sánchez Peñiscola

Diferents polítics van mostrar aquest dimecres el seu suport als serveis d'emergències que treballen en l'ensorrament de l'edifici.

Sánchez va contactar amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per interessar-se per les tasques de rescat. "Seguim amb preocupació l'enfonsament d'un edifici a Peníscola. El president del govern espanyol s'ha interessat per les tasques de rescat i he parlat amb l'alcalde de la localitat per conèixer la situació", va indicar Puig en un missatge publicat a Twitter.

 

Foto principal: Els bombers treballant durant la nit en l'ensorrament / Europa Press