Un edifici de tres altures s'ha esfondrat aquesta tarda a la localitat castellonenca de Peníscola i al seu interior romanen almenys dues persones atrapades, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de Castelló. De moment es desconeixen les causes que han provocat l'incident.

Peníscola ensorrament / Antena 3

Peníscola ensorrament / Antena 3

Ensorrament d'un edifici a Peníscola

El sinistre s'ha produït per causes que s'estan investigant al voltant de les 20.00 hores i s'ha confirmat que hi ha persones atrapades al seu interior.

L'alcalde de la localitat ha afirmat en declaracions a La Sexta que de les dues persones que se sap que estan atrapades, almenys una estaria amb vida i ha pogut comunicar-se amb l'operatiu de rescat. També ha indicat que el lloc on s'ha produït l'incident és una zona de segones residències i s'està esbrinant si estaven ocupades en el moment de l'ensorrament. Ara mateix l'únic que es veuen són runes. "Esperem que es resolgui la qüestió com més aviat i amb bones notícies", ha desitjat.

 

El responsable de Comunicació dels Bombers de Castelló, Manolo Nicolau, ha explicat que els bombers estan assegurant la zona per poder rescatar la persona ha estat localitzada amb vida. 

Pel que fa a l'altra persona, de moment no tenen cap localització. Amb tot, considera que són informacions prematures perquè el dispositiu acaba de començar. "En aquests moments tot l'operatiu està centrat en assegurar les zones d'estructura que encara no han caigut, en poder accedir a la persona que està viva i, per descomptat, en intentar localitzar la resta de persones que hi pogués haver atrapades", ha especificat , sense descartar que la xifra de persones que es troben sota la runa pugui variar.

Peñíscola derrumbe / RRSS

Peníscola ensorrament / RRSS

En declaracions al mateix mitjà un testimoni ha lamentat el succés i ha explicat que ha vist a una persona atrapada per la runa: "Hi havia una persona amb una mà fora, hem intentant treure-la però els agents de seguretat m'han tret de sobre per esperar als bombers". La policia ha ordenat als allí presents que fessin silenci per esbrinar si hi havia algú més atrapat, "però no s'ha escoltat res".

Fins al lloc s'han mobilitzat, per ara, cinc dotacions de bombers de les unitats de Rescat i Salvament (URS) avalades per la Unitat Canina de Protecció Civil de la Diputació de Castelló i de la unitat de Maquinària i Logística, segons Europa Press.

bomberos peñíscola derrumbe / CPBC

Imatge de la intervenció del cos de Bombers a la zona / CPBC

 

A més, la Guàrdia Civil participa en les tasques de rescat en aquest sinistre i ha demanat a la població que no acudeixi fins a la zona i que deixi lliures els accessos perquè puguin passar els serveis d'emergències.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Peníscola ha avisat els tècnics en estructures per analitzar l'estat de l'edifici sinistrat.