Un intern de 19 anys de la presó de Mas d’Enric, al Catllar (Tarragona), ha aparegut mort aquest dimecres a la seva cel·la. El cos sense vida ha estat trobat aquest matí pels funcionaris del centre penitenciari que es trobaven fent la ronda. S’ha obert una investigació per tal d’esclarir que ha passat, però la primera hipòtesi apunta al fet que el jove s’hauria suïcidat.

El noi es trobava al centre penitenciari tarragoní en presó preventiva per un robatori amb violència. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, l’intern ja tenia diverses mesures correctores per incomplir normes internes de Mas d’Enric. De fet, no es trobava al mòdul de joves que li correspondria, sinó que havia estat traslladat al mòdul del Departament Especial de Règim Tancat (DERT). Allà és on han trobat el seu cadàver.

Abans d’arribar a la presó de Mas d’Enric, el jove ja havia estat en una altra presó catalana. La seva mort ha motivat una investigació interna i no s’han volgut donar més detalls del que ha passat. Els primers indicis apunten a un suïcidi, però encara no es pot tancar cap via d’investigació. Fins al centre penitenciari s’han desplaçat responsables del Departament de Justícia de la Generalitat per conèixer tots els detalls del succés.

Segon incident a Mas d’Enric en menys d’una setmana

En els últims dies, el centre penitenciari de Mas d’Enric ja havia estat notícia als mitjans per un altre incident. El passat dijous, una interna de 28 anys va ser víctima d’una presumpta violació per part d’un altre reclús de 20 anys. L’agressor hauria aprofitat que als banys no hi ha càmeres de seguretat per cometre l’agressió sexual. Des de la presó tarragonina van activar el protocol d’atenció a la víctima i van prendre mesures amb el presumpte violador. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació dels fets.