La presó Mas d'Enric a El Catllar (Tarragonès) va ser l'escenari d'una presumpta agressió sexual aquest dijous 3 de novembre. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, un dels interns hauria aprofitat el punt mort dels banys per abusar d'una reclusa. Els fets s'han produït, suposadament, després d'una activitat al poliesportiu del centre penitenciari que, recordem, disposa d'una capacitat per 924 persones i té nou mòduls ordinaris, un dels quals és exclusiu per a dones. Un cop finalitzada la programació, l'home d'uns 20 anys i que està en situació preventiva per  homicidi, hauria entrat als lavabos, l'únic lloc sense càmeres de seguretat de les instal·lacions, per perpetrar la presumpta violació. La víctima, una dona de 28 anys, va informar del succés a un funcionari que es trobava a les portes del poliesportiu, el qual va activar el protocol intern en aquests casos.

Investiguen l'agressió sexual i al presumpte abusador se li han aplicat mesures cautelars

La víctima es troba al centre penitenciari Mas d'Enric per delictes relacionats amb robatoris. Després d'activar el protocol intern, va ser traslladada fora de la presó per practicar-li una avaluació clínica en un hospital de Tarragona. Respecte a l'agressor, se li han aplicat mesures cautelars dins de la presó. Aquesta prevenció continuarà fins que s'hagin esclarit els fets que en aquests moments investiguen els Mossos d'Esquadra, a petició del jutjat de guàrdia que va obrir diligències una vegada la institució els ho va comunicar. A més, també hauria entrat en les indagacions la policia judicial.

"El centre ha posat tota la documentació i les imatges a disposició de la investigació", ha explicat el Departament de Justícia al mitjà citat. Les imatges externes dels banys, que recordem que no tenen instal·lades càmeres de seguretat, han estat entregades als investigadors per permetre reconstruir la seqüència dels dos reclusos. És a dir, la víctima i el presumpte agressor. La presó Mas d'Enric té vuit mòduls d'homes i un de dones, tanmateix, només està separada la part residencial, la qual cosa provoca que les activitats esportives, educatives i lúdiques siguin mixtes.