La desaparició de l'Émile el passat estiu a la població francesa de Haut-Vernet ha acabat de la pitjor manera possible. Segons ha informat la Fiscalia d'Aix-en-Provence, aquest dissabte es van trobar unes restes mortals a pocs quilòmetres del poble i les proves d'ADN han confirmat que són del nen de 2 anys desaparegut. Va ser una persona que passejava per la zona qui se'l va trobar i va alertar als serveis d'emergències. El cos estava molt malmès i pràcticament esquelètic. De fet, es va trobar el crani i les dents que han permès la seva identificació, però faltaven molts ossos i s'està cercant i excavant per la zona per intentar localitzar-los. No es descarta que hagin pogut desaparèixer per la presència d'animals salvatges.

Investiguen les causes de la mort

Un cop trobades les restes mortals del nen de 2 anys s'ha posat fi a la seva cerca i a la incertesa de la família, però comença una fase d'investigació per aclarir que va passar i com va morir. La Gendarmeria s'encarregarà en els pròxims dies de fer les recerques corresponents al lloc dels fets, així com de les anàlisis als ossos per tal de determinar les causes de la mort i quan es va produir. Els investigadors treballen per esclarir si el nen portava mort allà des de la seva desaparició el passat mes de juliol o si, per contra, algú l'ha deixat allà no fa gaire temps i, per tant, hi hauria una tercera persona implicada.

Es dona la circumstància que, tal com apunta Le Parisien, aquesta mateixa setmana s'havia fet una reconstrucció de la desaparició del menor. El passat dijous, disset persones relacionades amb els fets, entre ells familiars i veïns del llogaret, van participar en un simulacre per intentar esclarir que podia haver passat en una desaparició que des d'un primer moment es va declarar com a inquietant i que tenia certs paral·lelismes amb la Madeleine McCann.

El menor va desaparèixer misteriosament quan estava jugant al jardí de casa dels seus avis. Dos veïns asseguren que el van veure sortir del domicili i caminar sol per un carrer descendent. Des d'aleshores no hi havia cap rastre d'ell. Els investigadors mantenien totes les línies d'investigació obertes amb tres hipòtesis principals: que el nen es perdés i acabés morint, que patís un accident amb una altra persona implicada o que algú el segrestés. Ara, després de trobar el nen mort, els investigadors hauran d'esclarir que li va passar.