Cau el magatzem més gran de "gas del riure" d'Europa. La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones, de diferents nacionalitats, que es dedicaven al transport il·legal d'aquesta substància, que tècnicament se la coneix com a òxid nitrós, a discoteques de la província de Màlaga, la majoria als municipis de la Costa del Sol. La investigació es va iniciar el mes de febrer passat quan els agents van tenir coneixement que diversos individus realitzaven activitats no regulades en una nau industrial del polígon La Rosa, a la localitat malaguenya d'Alhaurín el Grande.

"Gas del riure" intervingut a Màlaga / Guàrdia Civil

Investigació del magatzem i cinc detinguts a Màlaga

La Guàrdia Civil va realitzar les gestions pertinents als voltants de la nau i, per a la seva sorpresa, no només van comprovar que estava sent utilitzada per emmagatzemar ampolles d'aquest "gas del riure" o "gas hilarant", sinó que era el dipòsit més gran d'aquesta droga d'Europa fins al moment. Els investigadors van reafirmar l'esmentada informació en constatar que arribaven fins a l'edifici nombrosos vehicles de lloguer durant la nit, aprofitant que que no hi havia activitat industrial del polígon. Així, diferents persones carregaven l'òxid nitrós i el distribuïen a discoteques de la Costa del Sol per al seu consum en festes.

Davant de totes aquesta evidències, els agents van entrar a la nau d'Alhaurín el Grande i durant el registre van intervenir 21.302 litres de "gas del riure" en ampolles de diferents capacitats i cartutxos metàl·lics. Així s'ha convertit, fins al moment, en l'aprensió més important a Europa d'aquest tipus de substància. La Guàrdia Civil també va detenir cinc persones per un delicte contra la salut pública. Un dels arrestats, a més, té nombrosos antecedents per altres delictes contra la salut pública.

Què és el "gas del riure"?

L'òxid nitrós, conegut comunament com a "gas del riure", a més de ser un estupefaent utilitzat a moltes festes i locals de lleure nocturn és alhora droga d'abús. Aquesta última característica es deu, fonamentalment, a les seves propietats analgèsiques i dissociatives, que s'utilitza com a fàrmac per a sedació i alleujament del dolor. Ha estat utilitzat àmpliament en odontologia.