L'Ertzaintza investiga la mort violenta de dos homes, de 53 i 47 anys, que ha tingut lloc aquest dijous, 20 d'abril, en una casa rural d'Irun. Era mig matí, al voltant de les 11.30 hores, quan els serveis d'emergències han rebut un avís per l'aparició de dos cadàvers en una finca del barri d'Olaberria, al sud del municipi. Agents policials i efectius sanitaris s'han desplaçat fins al lloc dels fets i només han pogut confirmar la defunció de les dues víctimes. Els dos cossos sense vida presentaven evidents signes de mort violenta amb ferides provocades per una arma de foc.

Un dels homes hauria matat l'altre i s'hauria suïcidat

La policia basca s'ha fet càrrec de la situació i ha obert una investigació per tal d'esclarir el crim i saber què ha passat a l'interior d'aquella casa rural. El vicelehendakari Josu Erkoreka ha explicat que totes les línies d'investigació estan obertes i que, a hores d'ara, no es descarta cap hipòtesi. Tot i això, la principal teoria dels investigadors és que un dels homes hauria matat l'altre i, posteriorment, s'hauria suïcidat. Per fer-ho, hauria fet servir una escopeta de caça que s'ha trobat al lloc dels fets, tal com apunta Noticias de Gipuzkoa

Els dos homes compartien un negoci d'aparcament d'autocaravanes i el motiu del crim podria haver estat un enfrontament per la manera de gestionar-lo. De fet, en les últimes setmanes ja hi havia hagut amenaces entre les famílies d'un i altre. Aquest dijous, un dels dos socis hauria decidit matar l'altre i, posteriorment, posar fi també a la seva vida. Els investigadors estan recollint proves de les finques que ajudin a esclarir què ha passat. Familiars dels dos homes s'han apropat al lloc dels fets, on encara durant el matí s'hi han anat apropant autocaravanistes per aparcar els seus vehicles que es mostraven sorpresos en descobrir el crim.