Les unitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil han localitzat aquest diumenge a la tarda enfonsat al riu Duero un avió ultralleuger que va desaparèixer aquest dissabte quan estava sobrevolant la província de Valladolid. L’aeronau es va enlairar de l’aeròdrom de Matilla de los Caños cap a les 16.30 hores per a fer un vol d’oci que no tenia cap ruta fixada. Cap a les 18.30 hores, es va avisar als serveis d’emergència quan no havia tornat a l’hora prevista.

L’ultralleuger ha desaparegut amb dues persones a bord

A bord de l’avioneta hi viatjaven dues persones: Beatriz Cantos, de 40 anys i filla del gerent de l’aeròdrom, i Guillermo Álvarez, de 54 anys i regidor del PSOE a la localitat propera de Geria. Tots dos eren experimentats i tenien moltes hores de vol a l'esquena. Se sap que en el moment de la desaparició de l’ultralleuger un dels dos mòbils dels ocupants estava encès, però havia deixat de donar senyal. Es desconeix a hores d'ara si quan s'ha trobat l'ultralleuger, hi havia les dues persones al seu interior. El cabal del riu Duero, crescut i tèrbol per les últimes pluges, dificulta els treballs dels integrants del GEAS, que no es podran tornar a submergir aquest doumenge per l'absència de llum al final del dia, segons ha explicat la Delegació del Govern.

Des del moment de la desaparició es va activar un operatiu de recerca en què participaven la Guàrdia Civil, l’Exèrcit de l’Aire, el centre autonòmic de comandament de Medi Ambient i el centre coordinador d’emergències de l’Agència de Protecció Civil i emergències. La cerca s'ha dut a terme per les localitats properes a l’aeròdrom. Els habitants d’aquests municipis també s’han sumat a la recerca com a voluntaris. Aquest diumenge també s'havia començat a buscar al riu Duero.

Durant la matinada havia treballat sobre la zona un helicòpter de l'Exèrcit equipat amb sistemes de visió nocturna. Des de primera hora del matí, s’hi havia sumat l'helicòpter del Grup de Rescat de Protecció Civil, agents de la Guàrdia Civil, voluntaris de Protecció Civil de Tordesillas, agents mediambientals de la Junta de Castella i Lleó, personal de Creu Roja i més voluntaris particulars. Posteriorment, s’hi havien incorporat una aeronau del SAR de l'Exèrcit de l'Aire, agents especialistes en activitats subaquàtiques i un dron de la Guàrdia Civil, bombers de la Diputació de Valladolid i més voluntaris de Protecció Civil de Laguna de Duero i Valladolid.