Una dona ha aparegut morta i emmordassada a l'interior d'un cotxe a Castro Urdiales, a Cantàbria. El cadàver va ser trobat aquest dimecres a la nit, cap a les nou, en un garatge del carrer Montecerredo i els dos fills de la difunta estaven desapareguts. Han estat detinguts aquesta matinada per la Guàrdia Civil i un d'ells és sospitós del suposat crim. Els han trobat cap a un quart de tres de la matinada de dijous a la zona de Cotolino de Castro després d'establir diversos controls i un ampli dispositiu per tot el municipi, juntament amb la Policia Local.

Els investigadors sospiten d'un dels dos fills menors, de 16 anys, arrestats aquesta matinada, com a autor del crim. Un d'ells, a més, seria inimputable per tenir menys de 14 anys, concretament 13. Segons ha explicat ABC, els adolescents haurien estat adoptats per la víctima, Silvia L.G. i van trucar a l'àvia per explicar algun tipus d'informació, el que va fer avançar amb més rapidesa la investigació per localitzar-los.

En qualsevol cas, la Guàrdia Civil intenta esbrinar com va produir-se la mort de la dona, de 48 anys, i perquè va aparèixer emmordassada a l'interior d'un vehicle a la localitat càntabra de Castro Urdiales. En un principi, tot i que encara hi ha moltes hipòtesis obertes, es sospitava que es podia tractar d'un crim de violència de gènere, fonamentalment per estar els dos fills adoptius en parador desconegut fins aquesta matinada. 

Crim de Castro Urdiales: decapita la parella i entrega el crani a una amiga

La població càntabra ja va ser l'epicentre d'un horrible crim el febrer de 2019. Carmen Merino va ser condemnada a 15 anys de presó per l'Audiència de Cantàbria per decapitar i entregar el crani de la seva parella, Jesús María Baranda de 67 anys, a una amiga dins d'una capsa. Respecte a la resta del cadàver, la dona el va amagar i va realitzar altres accions per fer desaparèixer les proves, moltes de les quals encara no han aparegut. L'impacte mediàtic i social d'aquest cas a Castro Urdiales va ser tal que, fins i tot, van començar a circular rumors que amb la carn que suposadament va treure del cap de la víctima va fer croquetes que posteriorment va repartir entre les seves companyes de ball.