L'Andrea és una dona de 41 anys que ha estat assassinada: han trobat el seu cadàver en una zona natural de Burriana (Castelló), a pocs quilòmetres del seu domicili. La seva mort ha causat gran preocupació a les dones del País Valencià, ja que és la quarta dona assassinada en aquestes circumstàncies en els darrers mesos. Qui és l'Andrea i què ha passat en aquest crim?

Dona morta i estrangulada a Burriana

Johana Andrea A.G. era una colombiana de 41 anys que va ser trobada morta el dijous a la zona del Clot de Burriana, a sis quilòmetres de la seva residència. Va ser un home que passejava per la zona qui va trobar el seu cadàver i, immediatament, va avisar a Emergències.

Quan els policies i sanitaris es van desplaçar fins al lloc dels fets, van poder comprovar que el seu cadàver presentava evidents signes de violència i, més tard, l'autòpsia va confirmar la pitjor de les hipòtesis: l'Andrea presentava signes evidents d'haver estat estrangulada.

Johana Andrea tenia una filla i treballava en una cooperativa

La dona de 41 anys va estar vivint durant quatre anys en una casa d'Alqueries, un petit poble del País Valencià amb la seva parella sentimental, però més tard es van mudar i, des de feia un temps, vivia a Burriana. Johana Andrea tenia una filla i era una persona "molt normal i amable", explica una veïna de l'Andrea a El Periódico Mediterráneo.

La dona assassinada treballava d'encarregada en una cooperativa agrícola des de feia més de dos anys i ningú havia denunciat la seva desaparició: la seva mort es va produir poques hores abans de localitzar el seu cadàver, explica Levante EMV.

Quatre dones mortes estrangulades al País Valencià

El cas es troba sota secret de sumari i estan intentant esbrinar més detalls sobre la seva mort, ja que no descarten cap hipòtesi. El cas de l'Andrea és el quart del País Valencià en què l'assassí fa servir el mateix modus operandi per matar la víctima: l'estrangula i deixa el seu cos abandonat en un paratge natural.

El primer cas d'aquest tipus de crim es va donar al novembre de l'any passat i, al gener d'aquest 2021, una prostituta va ser assassinada per estrangulament, fa poques setmanes, li va passar el mateix a una dona de 43 anys de València i ara, de la mateixa manera, l'Andrea. 

La Policia diu que no és la mateixa persona en els quatre casos

Malgrat la similitud entre tots quatre crims, els investigadors expliquen que no hi ha proves evidents per confirmar que darrere aquests assassinats hi hagi una mateixa persona o un assassí en sèrie i demanen que no es difonguin aquestes especulacions, ja que poden crear una falsa alarma i una sensació d'inseguretat entre les dones del País Valencià. Així i tot, la por i la sensació d'intranquil·litat segueix present a les dones valencianes.