La policia de Croàcia informa de la troballa i rescat d'una dona en un penya-segat de l'illa de Krk. Només saben d'ella que parla anglès perfectament, però ni tan sols recorda qui és ni com va arribar a aquest lloc.

El misteri d'una dona trobada a Croàcia

Fa nou dies, un diumenge, un pescador navegava amb la seva embarcació a Soline, un paratge a prop de l'illa de Krk, a Croàcia. Uns crits demanant ajuda en anglès van alertar el pescador, que va veure una dona asseguda en una zona rocosa de difícil accés.

L'home va trucar a la policia, ja que temia encallar el seu vaixell si la intentava salvar, i els agents van enviar el Servei Croat de Rescat a la Muntanya, el HGSS.

Els equips de salvament es van traslladar immediatament a aquesta illa del nord del país, on van trobar la víctima en un penya-segat amb roques afilades.

Malgrat venir en cotxes tot terreny, els efectius van haver d'abandonar els seus vehicles i caminar uns tres quilòmetres per arribar fins on ella era.

"La persona accidentada havia passat la nit a la costa i la vam trobar amb lesions lleus i desorientada. Vam sortir a rescatar-la amb 12 persones i tres vehicles", detallen des del HGSS.

Desorientada en un penya-segat: amnèsia

A primera vista, plena de petits talls i blaus, semblava haver passat diverses nits al ras a la zona, i estava tan feble que no podia beure aigua sense ajuda, informaven les autoritats. Ara està sent tractada a l'hospital de Rijeka, en la part continental de Croàcia.

Ambulància Croàcia / Wikimedia

Ambulància Croàcia / Wikimedia

La dona té uns 60 anys, fa 1,65 metres d'altura, té els cabells rossos fins a les espatlles i anava vestida amb pantalons negres i una samarreta blava fosca amb ratlles blanques. També portava un barret rosa per al sol.

A banda d'això, i de què parla anglès perfectament, ningú no sap qui és ni com va arribar allà. Tampoc ella mateixa, que sembla haver quedat en un greu estat d'amnèsia. Els metges proven ara d'esbrinar mitjançant diverses proves el motiu i abast d'aquesta amnèsia.

No recorda res i ningú no la reconeix

La policia va trobar també la seva motxilla a la zona on va ser rescatada, amb objectes personals i un moneder buit, però no hi ha cap documentació que la identifiqui. És per això que la investigació se centra a veure si la dona coincideix amb alguna denúncia de desaparició o si algú l'està buscant.

Platja / Pxfuel

Platja / Pxfuel

Els agents revisen ara el registre de persones desaparegudes i recorre hotels, complexos d'apartaments, campaments i altres instal·lacions de vacances de la zona amb la fotografia de la dona, esperant que algú la reconegui. Fins ara, la recerca segueix sense èxit.

L'illa de Krk és una destinació turística popular, sobretot entre els turistes del sud d'Alemanya, Àustria, Itàlia i Hongria, ja que és una de les illes més grans de l'Adriàtic, amb una població permanent de gairebé 20.000 persones.

Malgrat estar connectada amb el continent per un pont, gran part de l'illa continua sent remota i escassament poblada, amb bastantes àrees de terreny inhòspit.