Alarma al port de Tazones, al Principat d'Astúries. Un pescador ha trobat aquest divendres al matí el cos sense vida d'un home sense cap surant a les aigües on normalment atraquen els vaixells abans de sortir a llençar les xarxes. El descobridor no podia imaginar el que era, atès que en un principi només va observar una massa que es movia lentament prop de la superfície, però quan va anar a comprovar que era es va adonar que era un cadàver que acabava al coll. Segons ha avançat el diari Nueva España, automàticament després de la troballa, el pescador ha trucat al telèfon 112 d'emergències i, poc després, la Guàrdia Civil s'ha personat amb una patrulla al port i ha procedit a la retirada del cos, a més de fer-se càrrec de la investigació per esclarir els fets.

En aquests moments encara es sap poc del difunt, però segons han relatat fonts de la Guàrdia Civil al mitjà citat, s'ha descartat que es tracti d'una mort violenta amb la intervenció de terceres persones. L'alarma s'ha apoderat inicialment del port de Tazones, fins que s'ha aconseguit retirar el cos, poc després de l'una del migdia d'aquest divendres. A la Guàrdia Civil se li han sumat un parell de patrulles de la Policia Judicial i un equip dels Grups d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques (GEAS) per intentar localitzar el cap de l'home al fons del mar. Tot apunta que estaria també prop del port, però els treballs de cerca poden durar diverses hores.

Un home de 80 anys que vivia en una residència

Pel que sembla, el cadàver sense cap del port de Tazones pertany a un home d'uns 80 anys i sense familiars propers, que portaria diversos dies vivint en una residència per a la gent gran de Lastres. És a dir, segons aquestes informacions, no residia a la localitat asturiana on va ser trobat sense vida, tot i que si l'hauria visitat. Tanmateix, encara no se sap amb certesa ni exactitud el seu pas per la costa de Tazones i s'espera que es confirmi la identitat al Institut de Medicina Legal on ha estat traslladat el cos. També se li practicarà la autòpsia, tot i que no sembla que hi hagi signes de violència relacionats amb el decés.