Les relacions veïnals poden arribar a ser molt complexes, amb queixes i ressentiments per diversos aspectes de la convivència. El que no s'esperaven els propietaris d'un domicili de la Pineda, al Tarragonès, era que un dels seus veïns acabés desvalisant casa seva mentre ells es trobaven a la seva residència principal. Quan van tornar al municipi, el passat 21 de juny, es van trobar amb tot regirat, amb calaixos i armaris oberts i diversos objectes de valor i electrodomèstics desapareguts. 

Van avisar immediatament als Mossos d'Esquadra que es van desplaçar a la casa, situada al carrer Hipòlit Lázaro, per fer una primera inspecció de l'escena del robatori. Les perquisicions van revelar que el lladre havia entrat al domicili a través d'una de les finestres del primer pis, després d'escalar per la façana i forçar la finestra amb alguna mena de palanca, segons Tarragona Digital

El lladre era un dels veïns 

La policia catalana va obrir una investigació per poder identificar, localitzar i detenir l'autor d'aquest robatori amb força que, segons sembla, va tenir lloc entre el 30 de maig i el 21 de juny, les setmanes que els propietaris no eren a la seva segona residència. Amb les comprovacions pertinents, van poder determinar que la persona que havia entrat per la finestra era un home de 33 anys i amb diversos antecedents - en concret, una quinzena, la majoria per delictes patrimonials - i que, a més, vivia al mateix carrer que les víctimes, només unes cases més avall. 

Amb tots els indicis apuntant cap a aquesta persona, el van detenir aquest dilluns al voltant de dos quarts de cinc de la tarda al seu domicili de la Pineda, i va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, després de declarar a comissaria.