No s'aturen els robatoris a l'Horta de Lleida tot i l'augment de vigilància per part dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. Aquest dissabte al vespre, dos lladres van assaltar un domicili de la partida de Balàfia. Faltaven quinze minuts per a les onze de la nit, quan el propietari va sorprendre un d'ells mentre desvalisava el menjador. El delinqüent, en veure's sorprès, va atacar l'inquilí llençant-li amb força un test de vidre que, per fortuna, va impactar contra la paret sense ferir l'home. El lladre va aprofitar el caos del moment per escapar per la mateixa finestra per on havia aconseguit entrar a la casa després d'arrencar la mosquitera. 

El propietari, que es trobava sol a casa, va seguir l'individu fins al jardí, encenent tots els llums i alertant els veïns a crits que hi havia un lladre pels voltants. Es va alertar als Mossos que van fer una inspecció del domicili afectat. Tot i que la víctima només havia vist una persona dins de casa seva, les càmeres de seguretat van revelar que es tractava, realment, de dos homes que anaven amb els rostres completament tapats, vestien roba fosca i carregaven bosses d'esport que pretenien omplir dels objectes que poguessin trobar pel domicili. 

Segons ha assegurat l'inquilí afectat al diari Segre, la policia catalana ja ha pogut detenir els dos lladres. Pel que fa al botí que es volien emportar, l'home va descobrir que li havien sostret un rellotge, uns auriculars i unes ulleres de sol, i també va trobar una bossa plena d'ordinadors que els lladres s'havien deixat a la cuina abans de fugir. 

L'Horta de Lleida, brou de cultiu dels robatoris a domicilis 

Els últims mesos, els veïns de l'Horta de Lleida viuen atemorits pels robatoris que se succeeixen de manera pràcticament constant, tot i els esforços dels Mossos i de la Guàrdia Urbana de Lleida de posar fre als assalts. “Estem molt espantats i nerviosos. Encara no ens hem recuperat. Ens sentim insegurs”, ha assegurat la víctima d'aquest últim robatori en declaracions al mitjà esmentat. Des del passat mes d'abril que es du a terme un dispositiu especial a la zona, gràcies al qual s'han pogut detenir una quinzena de persones per robatoris amb força en interior de domicili, tant consumats com en grau de temptativa. L'augment de la presència policial, així com els nombrosos arrestos, però, sembla que no serveixen per a dissuadir els delinqüents.