Han passat més de 200 dies des de la desaparició de José de Arcos Ballesteros, veí de Sant Vicenç de Castellet de 74 anys, durant una excursió a Lourdes amb la Penya Blaugrana del municipi. En concret, se li va perdre la pista el passat 15 de juliol, després que es desmarqués del seu grup, als qui va dir que anava un segon a la farmàcia. L'home, amb principis d'Alzheimer, mai va tornar. Des de llavors que era a parador desconegut, i aquesta setmana, la policia francesa ha confirmat la troballa del seu cadàver en una zona boscosa propera al santuari. La família ha pogut identificar el cos gràcies als objectes personals, i ara estan a l'espera que les autoritats del país oficialitzin el procés per a repatriar-lo, sense que hagin transcendit més detalls de la troballa. 

Es va desorientar i ja no va saber tornar amb el grup 

Cap a dos quarts de dotze del migdia del 15 de juliol, el José, conegut com a Pepe entre els amics, va separar-se dels companys per anar a la farmàcia. L'home, jubilat i en els primers estadis d'Alzheimer, va desorientar-se i no va saber trobar el camí de tornada. Com trigava molt, alguns del grup van trucar-li al mòbil. En un principi, el José va contestar, i va intentar descriure per on estava, però les seves explicacions eren confuses i, al final, se li va acabar la bateria i ja no van poder contactar amb ell. 

Els membres de la penya van alertar immediatament a la policia francesa, però la gendarmeria no va començar la recerca fins dos dies més tard, dient a la família que, fins que no denunciïn la desaparició als Mossos d'Esquadra, no podien buscar-lo. Amb tot, quan finalment van muntar el dispositiu de recerca, amb la unitat canina, helicòpters i desenes de voluntaris que van desplaçar-se des de Sant Vicenç de Castellet expressament per a trobar el José, ja no hi havia ni rastre d'ell. Durant els darrers set mesos, la família de José de Arcos va organitzar diverses batudes particulars, però totes van ser infructuoses.