Ja fa gairebé deu dies que José de Arcos Ballesteros, veí de Sant Vicenç de Castellet, va desaparèixer durant una excursió en la localitat francesa de Lourdes. L'home, de 74 anys i amb principis d'Alzheimer, formava part de la penya blaugrana del municipi que va decidir fer una escapada durant el cap de setmana al santuari, quan va sortir un moment a la farmàcia i ja no va saber tornar. Els seus companys van avisar a la policia francesa, però aquests van trigar dos dies a començar a buscar-lo, perquè pensaven que es tractava d'una desaparició voluntària, i fins cinc dies després de denunciar la seva desaparició, no van activar cap batuda terrestre. Ara, uns 35 veïns de Sant Vicenç de Castellet s'han desplaçat a França en qualitat de voluntaris per intentar localitzar-lo. 

L'alcalde de la localitat, Dani Mauriz, va viatjar fins a Lourdes el passat divendres per donar suport a la família. Després de reunir-se amb el seu homònim d'aquest municipi francès, Mauriz va assegurar que la recerca continuarà, però no podien assegurar tots els recursos dels cossos policials per a aquest dispositiu. Per altra banda, va demanar als voluntaris catalans que només participessin en el dispositiu si tenien un mínim de formació o experiència en activitats de muntanya, ja que el terreny de la zona on busquen el José és molt boscosa, i la cerca s'allargarà sis hores al dia.  

Va desorientar-se en separar-se del grup 

Cap a dos quarts de dotze del migdia del passat 15 de juliol, el José va avisar als seus companys que sortia un segon a la farmàcia. Com trigava a tornar, alguns del grup el van començar a trucar al mòbil. En un principi, el José va contestar, i va intentar donar indicacions d'on es trobava, però les descripcions que donava començaven a ser cada cop més confuses, fins que se li va acabar la bateria i ja no van poder comunicar-se més amb ell. Els companys van alertar immediatament a la policia francesa, però no van fer-los cas en assegurar que era normal que la gent es perdi a Lourdes. 

A la família, per altra banda, li van dir que no podien buscar-lo fins que no denunciessin la seva desaparició als Mossos d'Esquadra. Amb tot, van passar dos dies fins que van activar una cerca amb la unitat canina i un helicòpter sense càmera tèrmica, i van haver de passar tres més fins que es va reforçar el dispositiu amb una batuda per terra. Els fills del José, juntament amb les seves parelles, van arribar a Lourdes el mateix dia de la seva desaparició, i han assegurat que no pensen tornar a casa sense ell.