Efectius del Consorci de Bombers de Castelló han rescatat aquest dissabte el cadàver d’un home en estat esquelètic en una zona muntanyosa de difícil accés al municipi de la Vall d’Uixó. El cos sense vida ha estat trobat al voltant de la una del migdia per un caçador que es trobava passejant per la zona i ha vist mig amagat el que semblava ser el cadàver d’una persona en avançat estat de descomposició, moment en què ha alertat als serveis d’emergències.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat efectius de la Guàrdia Civil, que no podien accedir al punt exacte on es trobava el cadàver i han hagut de sol·licitar ajuda al Consorci de Bombers de Castelló. S’han activat membres de la Unitat de Rescat de Muntanya (URM) i, amb l’ajuda d’un helicòpter de rescat de la Generalitat Valenciana, han pogut arribar al cos sense vida, segons ha informat la Guàrdia Civil.

El cadàver en estat esquelètic podria correspondre a un home desaparegut l’any 2021

La Policia Judicial ha obert una investigació per tractar d’identificar la persona a través de les seves restes. Els investigadors estan comprovant les llistes de persones desaparegudes per veure si hi ha algú amb les mateixes característiques que pugui coincidir amb el cos trobat. Des del cos armat també busquen determinar les possibles causes de la mort, encara que no serà fins que tinguin els resultats de l’autòpsia quan es podran fer una idea determinada sobre que podria haver passat.

Des de la Policia Local de la Vall d’Uixó apunten al fet que el cadàver trobat en una zona muntanyosa del municipi podria correspondre a un home desaparegut fa més d’un any. “L’avançat estat de descomposició en què es troba el cadàver, així com la zona en què ha estat localitzat, apunten a pensar que es podria tractar d’un senderista que va desaparèixer l’agost de l’any 2021”, assenyalen des de la Policia Local. Malgrat això, caldrà esperar als resultats de l’autòpsia i a les proves d’ADN per a poder corroborar aquesta hipòtesi.