Una operació contra el narcotràfic a Mèxic ha destapat l'existència d'una fossa comuna clandestina en la qual els agents han trobat les restes de fins a deu persones repartides en 42 bosses d'escombraries. La troballa ha estat possible gràcies a la confessió d'un dels quatre narcotraficants detinguts en el marc d'aquesta operació. Els delinqüents havien fet servir una bodega situada a la localitat de Tenango del Valle, a 70 quilòmetres de Ciutat de Mèxico, per a amagar els cadàvers.

La bodega es llogava com a saló de festes

Segons ha informat el diari local El Universal, la bodega en la qual han trobat els cossos esquarterats estava en venda i habitualment s'havia llogat com a saló de festes per a diferents celebracions sense que ningú sospités res. El secretari de Defensa Nacional, Luis Crescencio Sandoval, ha confirmat la troballa de les més de quaranta bosses. "Fins al moment a les bosses que s'han trobat s'havia estimat que hi havia deu cossos, i els experts així ho han confirmat", ha dit durant una conferència.

L'operació durant la qual s'ha trobat aquesta fossa tenia com a objectiu desarticular un càrtel de droga anomenat Nueva Generación. Un dels detinguts ha donat informació a la policia sobre quatre immobles des dels quals operava l'organització, sent una d'elles la bodega en qüestió. A més de les restes humanes, els agents també han trobat diverses bosses de plàstic que contenien roba i calçat tant d'home com de dona, presumptament pertanyents a les víctimes.

No descarten trobar més cadàvers 

Arran d'aquesta macabra troballa, les investigacions entorn del càrtel Nueva Generación continuen obertes. La zona de la bodega ha quedat precintada i resguardada per agents de seguretat estatal. Segons l'esmentat diari, la Fiscalia General de l'Estat de Mèxic ha obert diligències sobre el cas, i no descarten sol·licitar un permís per derruir els murs de l'immoble, ja que preveuen la possibilitat que s'hagin amagat més cossos.