Una exmodel brasilera de 39 anys ha mort a Khàrkiv, en la tràgica guerra d'Ucraïna, després de ser víctima d'un atac amb míssils perpetrat per l'exèrcit rus. Thalita do Valle, l'exmodel originària de la ciutat de Sao Paulo, s'havia unit a l'exèrcit ucraïnès i lluitava com a franctiradora de forma voluntària en la guerra entre els països europeus de Rússia i Ucraïna. Malgrat el que tothom pugui pensar, la veritat és que do Valle té una llarga experiència en els conflictes armats, havent combatut, per exemple, a l'Iraq, i participat en desenes de missions humanitàries arreu del món. 

Només fa tres setmanes que la polifacètica exmodel brasilera Thalita do Valle va decidir deixar la seva vida i unir-se a l'exèrcit ucraïnès per lluitar de forma voluntària i desinteressada en la guerra que, des del mes de febrer, assola el país. Thalita, que anteriorment havia treballat com a model i actriu al seu país natal, el Brasil, fa temps que va decidir apartar els focus i les passarel·les i canviar-ho per armes i explosions. Així és com l'exmodel, que també s'havia llicenciat en Dret, va començar a unir-se a desenes de missions humanitàries arreu del món i a rebre entrenament com a franctiradora. Gràcies a això, Thalita va volar fins a l'Iraq, concretament fins al Kurdistan, on va lluitar voluntàriament contra l'Estat Islàmic. Thalita, a qui la seva família defineix com una "heroïna amb vocació de salvar vides", no podia ignorar el conflicte que des de fa mesos arrasa el país d'Ucraïna, i juntament amb un amic i compatriota, va decidir volar fins a Europa per oferir els seus serveis i experiència en la guerra

L'exmodel brasilera ha mort a Khàrkiv en un atac de míssils

El germà de la Thalita ha sigut el que ha reunit forces per comunicar als seguidors de l'exmodel la seva defunció. Theo Rodrigo Vieira, el germà de Thalita, ha relatat als mitjans brasilers la tràgica mort de la seva germana, amb l'objectiu, però, que tothom la vegi com l'heroïna que per la seva família sempre ha sigut. Thalita va volar a principis del passat mes de juny fins a Ucraïna amb un amic seu, el també brasiler Douglas Burigo. Un cop a Ucraïna, Thalita va lluitar amb l'exèrcit ucraïnès com a franctiradora, camp en què ja tenia experiència, i va participar en alguns combats lliurats a les ciutats ucraïneses, mentre també exercia de rescatadora, i protegia les tropes ucraïneses de l'avenç de les russes. En una ocasió, mentre encara eren a Kíev, do Valle i Burigo van sobreviure a un atac de míssils; posteriorment, van ser traslladats a la ciutat de Khàrkiv, la segona més gran d'Ucraïna. 

A Khàrkiv, do Valle continuava fent de franctiradora i amb les altres tasques assignades, quan es va veure atrapada entre fortes explosions, les quals posteriorment se sabria que provenien d'un atac de míssils perpetrat per l'exèrcit rus des de la frontera del país. L'exmodel va separar-se sense voler del seu batalló, i en mig del caos, va decidir refugiar-se al búnquer. Allà, sense que ella se n'adonés, s'havia iniciat un petit incendi, a causa de l'atac amb míssils. El foc era cada vegada més gran i la Thalita estava atrapada dins el refugi, ja que les portes s'havien tancat i no en podia sortir, fet que va acabar provocant-li la mort per asfíxia, segons ha detallat el seu germà. El seu company, Douglas Burigo, també va morir a causa d'una bomba, mentre intentava rescatar l'exmodel. 

Thalita do Valle exmodel franctiradora mor guerra ucraina
Thalita do Valle feia tres setmanes que lluitava com a franctiradora a la guerra d'Ucraïna. / Foto: Xarxes socials

Homenatges a les xarxes socials

Les morts dels dos brasilers han commocionat a la societat brasilera, que els ha rendit homenatge, especialment a les xarxes socials. La Thalita, de fet, s'havia convertit en una figura molt popular, després de compartir les seves experiències guerreres a Youtube i TikTok. Als perfils de l'exmodel poden llegir-se desenes de missatges plorant la seva mort i agraint el seu voluntariat. 

thalita do valle model
Do Valle havia treballat com a model i actriu, després va llicenciar-se en dret. Posteriorment, va unir-se a desenes de missions humanitàries arreu del món, i va lluitar contra l'ISIS a l'Iraq. / Foto: Xarxes socials