Els Mossos d’Esquadra no tenen cap dubte que l’home de 21 anys i nacionalitat boliviana que van detenir dijous passat a Igualada és l’autor de la brutal agressió de la nit de la Castanyada de 2021 a una noia de 16 anys que sortia de la discoteca Epik de la capital de l’Anoia. La inspecció que van fer els agents de la Policia Científica dels Mossos d’Esquadra que dijous van regirar tots els racons del pis del carrer de Sant Sebastià ha donat resultats positius i s’ha trobat restes d’ADN de la menor d’edat entre les pertinences del detingut, un fet que aplana el camí de l’acusació i que ha permès al comissari en cap del cos dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, en una entrevista a RAC1, a mostrar-se "optimista" amb els resultats de la investigació que està duent a terme la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC).

 

ADN de la víctima en objectes del detingut

Els agents d’aquesta unitat especialitzada de la policia catalana van poder-se emportar diversos objectes propietat del detingut i després de les anàlisis fetes al complex central, a Egara, per part dels agents de Biològic, han permès aïllar restes d’ADN de la menor, la noia agredida sexualment la matinada de l'1 de novembre de 2021.

Aquesta prova sembla clara, ara, per acusar el detingut Brian Raimundo C.M., d’aquesta agressió sexual i de gairebé l’assassinat de la noia, que va ser trobada en un descampat envoltada de sang i entre la vida i la mort. Segons fonts de la policia catalana, que han confirmat la troballa, s'està esperant que s'acabi l'informe de la Policia Científica per aclarir en quants llocs s'ha pogut localitzar l'ADN de la noia en roba de l'arrestat.

Violación Igualada / ACN
Sortida del detingut del carrer de Sant Sebastià d'Igualada, on va ser arrestat / ACN

Els agents que van participar en l'escorcoll ja van poder confirmar que algunes de les peces de roba que es van emportar del pis podien ser les que l'home, el presumpte autor de l'agressió, havia utilitzat el mateix dia dels fets. Unes restes com aquestes, que es poden aconseguir en traces de qualsevol fluid que desprengui el cos, pot perdurar durant molt de temps impregnat segons en quins materials, sobretot, en teixits porosos, com la roba. El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra ha posat en relleu la "professionalitat" de la Unitat de Policia Científica dels Mossos d'Esquadra que ha permès trobar restes d'ADN de la víctima entre els objectes intervinguts al pis on vivia el jove bolivià a Igualada.

El cas, sota secret de sumari

El cas segueix sota secret de sumari, però després d'aquesta confirmació, fonts dels Mossos han explicat que el jutge d'Igualada que instrueix les diligències té previst aixecar-lo, un fet que permetrà conèixer més detalls de la investigació que han fet els Mossos durant cinc mesos per caçar el presumpte monstre d'Igualada. L'home està ingressat a presó des de dissabte, quan va passar a disposició judicial. Després de ser arrestat dijous, els Mossos el van traslladar a la comissaria d'Igualada, on va passar dues nits, fins que dissabte va ser entregat al jutge.

Tot i que només va declarar a les preguntes del seu lletrat, d'ofici, el magistrat va ordenar el seu ingrés a presó sense fiança, a l'espera que avancin les investigacions. Cal recordar que l'home arrestat, tal com va avançar ElCaso.cat, té antecedents policials per haver agredit sexualment la seva germana, una nena de 7 anys, un fet que va obligar la seva mare, amb qui els dos havien arribat a l'estat espanyol, a fer-lo fora de casa. 

Vigilat perquè no es mati

Segons RAC1, el detingut està al mòdul d’ingressos de la presó de Brians 1 amb una vigilància estreta perquè s’ha activat el protocol per evitar suïcidis i autolesions. Això inclou supervisió de psicòlegs, treballadors socials i altres professionals. Tot i aquest acompanyament permanent, però, no l’han ingressat a l’Hospital Psiquiàtric Penitenciari que hi ha al mateix centre. De fet, està esperant que els responsables de la presó determinin a quin mòdul acaba ingressant.