El noi d’uns 20 anys detingut a Igualada acusat de la salvatge agressió sexual a la menor de 16 anys no és el primer cop que actuava. L’arrestat avui al carrer de Sant Sebastià, a menys de dos quilòmetres del lloc dels fets, té antecedents per violència sexual i, segons ha pogut saber ElCaso.cat, per haver agredit sexualment la seva germana, menor d'edat.

D’aquesta agressió, anterior als fets de la nit de la castanyada, no se n’han conegut més detalls. Els investigadors de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos d’Esquadra han mantingut la investigació en un escrupolós hermetisme, clau, asseguren, per haver pogut resoldre el cas, batejat com a “cas Nit”. Avui ha estat el dia més esperat, s’ha pogut caçar l’home més buscat de Catalunya. El monstre d’Igualada.

Investigació llarga i molt complicada

Des del moment que es va trobar la noia, el cas s’havia convertit en una prioritat pel cos dels Mossos d’Esquadra, per la brutal agressió que havia patit la jove, que va aparèixer, gairebé morta, en un descampat d’un polígon a tocar de la discoteca on havia celebrat la castanyada, el passat 31 d’octubre, fa més de cinc mesos. La falta de càmeres al lloc dels fets, i la no possibilitat de col·laboració de la víctima, han complicat la resolució d’aquest cas d’agressió sexual i temptativa d’homicidi.

Mossos registran un domicilio de Igualada donde ha sido detenido agresor, agresión sexual   Foto Enric Fontcuberta Efe
L'escorcoll a casa del presumpte violador d'Igualada ha durat més de cinc hores / EFE

Després de tancar el cercle, els investigadors dels Mossos han pogut arribar a situar el seu principal sospitós a la zona dels fets aquell dia. Avui s’ha decidit entrar, de matinada, a casa seva, el segon pis del número 13 del carrer de Sant Sebastià, al centre de la capital de l’Anoia. Agents de la policia científica dels Mossos han resseguit tots els detalls de la casa, on el jove, d’origen bolivià, vivia amb un altre home, d’uns 50 anys, i una noia, més jove.

Segons les primeres informacions que s’han pogut saber del cas, a l’espera que avancin les diligències i es puguin conèixer més detalls, l’agressor no havia tingut cap interacció prèvia a la nit dels fets amb la víctima. La policia pot situar l’home al lloc dels fets i espera ara poder aclarir com la va conèixer i com la va assaltar.

Antecedents per agressió sexual a la seva germana

Fonts de la investigació han confirmat a ElCaso.cat que el jove detingut té antecedents per violència sexual, i han explicat que, com a mínim, un dels atacs previs va ser contra la seva germana, menor d'edat. No s’han conegut més detalls d’aquesta agressió ni tampoc d’altres fets delictius pel secret de sumari que el jutjat d’Igualada que ha tutelat la investigació, ha decretat. 

Després de més de cinc hores d’escorcoll, els Mossos han tret el jove arrestat de casa seva i l’han traslladat a la comissaria d’Igualada, on s’interrogarà, si vol contestar, el detingut. Està previst que la policia científica dels Mossos redacti els seus informes per si poden situar al pis del jove o roba o restes biològiques de la víctima, tot i que han passat molts dies.