Els Mossos d’Esquadra, amb dues embarcacions, de la Policia Marítima i la Unitat Subaquàtica, han iniciat aquest dijous un operatiu al Port de Barcelona i al Delta del Llobregat per intentar localitzar el famós britànic Levi Davis que va desaparèixer a Barcelona el passat mes de novembre, concretament, la matinada del dia 9. La recerca forma part de la investigació que està fent la policia catalana d'aquesta estranya desaparició. L'home, jugador de rugbi, i famós per la seva participació en un programa de televisió al seu país, va deixar de donar senyals de vida aquella nit després de sortir d'un local de la rambla. Un creuer va alertar aquella nit d'una persona a l'aigua i la policia sospita que l'avís, que després es va confirmar que no era de cap de les persones que anaven al vaixell, podia ser el crit d'ajuda de Levi Davis

El cas, asseguren els Mossos d'Esquadra, continua obert. La investigació la tutela Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona si bé, segons tots els indicis recollits ara per la policia, no es creu que es pugui tractar d’una mort criminal i asseguren que va ser accidental. En un primer moment la investigació la va agafar la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella, però després, tot i que no hi havia indicis que poguessin pensar que fos una mort criminal, se la va quedar l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de Barcelona, per tal de poder-ho descartar.

Recerca del cadàver de Levi Davis al mar

Durant la investigació s’han establert una línia de contacte permanent amb la família i els hem informat del contingut de la investigació, assessorat i acompanyat en el procés, asseguren els Mossos d’Esquadra. D’aquest contacte amb la família, la policia va adquirir el compromís d’estirar una de les poques línies que hi havia encara per on intentar trobar el jove jugador de rugbi. Una de les hipòtesis amb la que es treballava era la d’una eventual desaparició al mar. Totes les diligències que s’han pogut practicar, amb declaracions i ubicacions del mòbil del desaparegut, el situen prop del Port de Barcelona. Això, sumat a l’alerta que aquella nit va donar un creuer de bandera italiana, que va sentir un home com, en anglès, demanava ajuda des del mar, fa pensar a la policia que l’home que busquen va caure al mar i va morir allà.

levi davis
Levi Davis, el jugador de rugbi desaparegut a Barcelona / Cedida

Última oportunitat per trobar Levi Davis

Aquest dijous els Mossos han iniciat un operatiu de recerca per intentar trobar l’home o algun indici que pugui confirmar que va ser una mort criminal. Agents especialistes de la Unitat Subaquàtica i de la Policia Marítima dels Mossos d’Esquadra estan fent recerca a la zona, al mateix Port de Barcelona, i també a la Delta del Llobregat. Es preveu que l’operatiu pugui durar alguns dies i estan programades immersions en zones concretes. Fonts de la policia catalana han explicat que si bé la Guàrdia Civil i Salvament Marítim van fer una primera recerca a la zona, els Mossos la repeteixen per trobar el cadàver o, si més no, localitzar roba o alguna pertinença de Levi Davis que pugui ajudar a la investigació.