Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove de 27 anys que transportava 48 quilos d’haixix amagats al seu cotxe, després d’enxampar-lo en un control policial a Pont de Molins, a l’Alt Empordà. El traficant, en veure la patrulla, va aturar bruscament el vehicle, va baixar d’aquest i es va amagar darrere una pila de fusta que hi havia al costat de la carretera. Tot això, amb els agents observant-lo des de només un parell de metres. Després d’apropar-se a ell, van escorcollar el turisme i van trobar la droga valorada en 102.800 euros, i el van arrestar.

Enxampat a l’instant

El jove transportava la droga al maleter del cotxe, amagada en una maleta. Quan va veure els agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) que estaven realitzant controls aleatoris de vehicles, va entrar en pànic i va donar una frenada, a molt pocs metres de la policia. Aquests es van fixar en el seu comportament sospitós, i van veure com el detingut sortia corrents del cotxe i s'amagava darrere d'una muntanya de fusta que hi havia al voral de la carretera.

Els Mossos es van apropar a ell per interrogar-lo. Després de demanar-li la documentació, van escorcollar el turisme. Dins, van trobar la maleta que, en obrir-la, va revelar 43 paquets d’haixix amb un pes de 43 quilos. A més, també hi van trobar dues bosses carregades cadascuna amb 5 quilos de la mateixa droga. L’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior ha estimat que el valor de la mercaderia decomissada ascendeix a gairebé 103.000 euros.

Detingut per atemptar contra la salut pública

El jove va ser traslladat a comissaria, on el van interrogar. Més tard va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres i, malgrat no tenir antecedents, ha ingressat a la presó, acusat d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

0309f4af b219 48a4 be6b 39a97c2bea2b (1)
Els agents de l'ARRO han decomissat 48 quilos d'haixix | Mossos d'Esquadra.