Els Mossos d'Esquadra han descobert per sorpresa una plantació de marihuana amagada en una casa de Vilajuïga quan anaven a atendre un robatori. Els fets es van produir el passat dimarts, quan al voltant de les set de la tarda van rebre l'avís d'un testimoni que alertava que havia vist dues persones sospitoses que haurien entrat a robar en una finca rústica. A més, aquest testimoni va facilitar la descripció de la furgoneta amb la qual es movien els assaltants. 

Diverses patrulles dels Mossos van anar fins a la zona i van identificar el vehicle dels sospitosos que fugien per una carretera de Garriguella. Els agents els van interceptar, els van identificar i van escorcollar el vehicle. Al seu interior van trobar-hi dues bosses grans d'escombraries on havien guardat el botí, però no era el que esperaven. En lloc de diners o joies, havien robat cinc quilos de cabdells de marihuana. Els dos lladres, un noi de 21 anys i un home de 39, van ser detinguts acusats de tràfic de drogues i robatori amb força.

Els lladres havien entrat a robar a una plantació de marihuana

Arran del descobriment del botí es va començar a investigar la finca en la qual havien entrat a robar. Els investigadors dels Mossos van confirmar que hi havia muntat un cultiu de marihuana i aquest dimecres a la tarda es va fer una entrada i registre. A l'interior del terreny hi havia dues granges abandonades i una casa, on es van trobar 500 plantes de marihuana separades segons la seva fase de creixement.

En una de les habitacions hi havia 276 plantes d'entre 80 i 90 centímetres d'altura, mentre a l'altra es van trobar 224 plantes d'entre 40 i 50 centímetres. A més, es van trobar làmpades, transformadors, ventiladors i tots aquells aparells necessaris per al cultiu de la droga. Per tot això, es va detenir dues persones que hi havia a l'habitatge i que eren les responsables de la plantació. Es tracta d'un home de 49 anys i una dona de 31, tots dos sense antecedents policials, acusats d'un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric, ja que havien punxat la llum de forma fraudulenta.