Una veïna de Cerdedo-Cotobade, a Pontevedra, ha rebut una copiosa recompensa per una bona acció que va fer fa dos anys: el 2020 va trobar-se per carrer una cartera amb 520 euros dins, i la va entregar a la Policia Local amb l'esperança que els agents trobessin el legítim propietari. Ara, Maria Elisa Bouzas, ha vist compensada la seva acció desinteressada, ja que s'ha pogut quedar la cartera i, el que és més important, el seu contingut.

Una cartera abandonada al carrer

A finals del 2020, i segons relata el Diario de Pontevedra, Maria Elisa Bouzas es va trobar la cartera abandonada al mig del carrer, i va decidir portar-la a la comissaria de la Policia Local perquè la persona que l’havia perdut pogués recuperar-la. Els agents van deixar la cartera en objectes perduts esperant que el propietari del mateix anés preguntat per ella, o inclús que interposés una denúncia per un possible robatori, ja que la quantitat de diners trobada a l’interior no era escassa.

No obstant això, ningú va reclamar la cartera. Així, i segons el que dicta l'article 615 del Codi Penal "transcorreguts dos anys, contant des del dia de la segona publicació, sense que es presenti el propietari, s'adjudicarà la cosa trobada o el seu valor a la persona que la va trobar". Els agents, doncs, van contactar amb Maria Elisa per retornar-li la cartera a ella, amb els 520 euros intactes.

Més del 80% dels objectes perduts al municipi es retornen a qui els ha trobat

Maria Elisa no ha estat l'única veïna amb sort d'aquesta localitat gallega. La Policia Local ha retornat aquests dies sis altres objectes que no han estat reclamats pels seus propietaris: una cartera amb 30 euros, una càmera de fotos y un rellotge, així com 150 i 100 euros respectivament. Segons les estimacions policials, el 81% dels objectes que acaben amb l'etiqueta "perdut" s'acaben retornant a la persona que les va entregar en un primer moment.