Pocs casos semblen més clars que el que incrimina a les bessones Vázquez i Isaac Gil en l’assassinat del Pedro. Si dilluns coneixíem els talls de veu que s’enviaven entre ells per planificar el crim, buscant alternatives per matar la parella d’una de les germanes, com ja havia avançat ElCaso.cat el juliol de 2021, ara s’han pogut conèixer uns vídeos on es veuen les dues dones i l’home movent el cadàver i també netejant el replà de l’escala per intentar eliminar proves. 

 

En aquests dos vídeos, que estan inclosos en la causa -n’hi ha dos més, però que no són del dia del crim-, es veuen les germanes Pilar i Dolores netejant amb pals de fregar el replà de l’escala on van rematar, presumptament, el Pedro. En les imatges també es veu com Isaac Gil, l’altre home arrestat i que segueix en presó, també col·labora amb les dues dones per netejar la zona. Aquestes imatges són d’abans que arribés la policia

Enxampats pels veïns netejant la sang del replà

Alertats pels veïns, els Mossos d’Esquadra van presentar-se la matinada d’aquell mes de juliol al pis. Havien sentit sorolls i havien vist -i gravat- com tots tres netejaven el replà i amagaven un cos cap a l’interior d’un dels pisos. En un primer moment les dues germanes van negar els fets, però els Mossos d’Esquadra van veure el cadàver des de l’exterior i van finalment accedir a l’habitatge, detenint a les tres persones. Les bessones Vázquez i Isaac Gil, el triangle assassí de Sabadell. 

Després de declarar, Gil va ingressar a presó i les dues germanes van quedar en llibertat amb càrrecs. Fins que els Mossos van poder accedir als mòbils. En un buidatge dels terminals van trobar missatges de veu entre els tres, les dues germanes i l’altre acusat, assegurant que volien matar al Pedro. Comentaven com fer-ho i on podrien aconseguir cloroform, que és el que volien fer servir per adormir-lo i després “acabar la feina”. Amb tot, però, tot i que també van pensar en “fregir-lo” amb una defensa elèctrica, finalment van optar per colpejar-lo amb una pota de cabra. L’home es va despertar i va intentar fugir, i va ser al replà on el van rematar, i on van haver de netejar-ho per evitar deixar pistes. Tot i això, no se'n van ensortir. Els vídeos que avui publica ElCaso.cat, així ho demostren. La fiscalia demana 24 anys de presó per cada una de les dues germanes per haver organitzat l’assassinat de la parella d’una d’elles.