El cap de setmana del 9 i 10 de juliol de 2021 van matar a Pedro Fernández, un home de Sabadell. Ara mateix hi ha tres persones acusades, el seu cunyat, Isaac Gil, i dues dones, dues germanes bessones. La parella de Gil, Pilar Vázquez i la parella de Pedro Fernández, Dolores Vázquez. Els tres acusats, i segons consta a la investigació dels Mossos d’Esquadra, es van conxorxar per acabar amb la vida de l’home. El cas ja va ser avançat per ElCaso.cat el juliol de 2021 quan la investigació dels Mossos d’Esquadra va tenir clar que si Gil podria haver sigut l’autor material de l’agressió registrada de matinada en un pis de Sabadell, les dues germanes hi estaven darrere. Les dues dones, tot i que també van ser arrestades, finalment van quedar en llibertat amb càrrecs

Ara, i tal com detalla avui el programa En boca de todos, de Cuatro, s’han conegut uns talls de veu que es van enviar entre els tres acusats que demostren com es va organitzar el crim del Pedro entre el triangle assassí format per les dues germanes bessones i la parella d’una d’elles, l’Isaac.

 

Va ser l’Isaac qui el va colpejar fins a deixar-lo gairebé mort quan dormia a casa de la Dolores, en un pis del carrer de Porto, al barri de Can Llong, a Sabadell. Al voltant de les tres de matinada els crits van despertar els veïns, que van trucar a la policia. Quan els Mossos van arribar al lloc dels fets ja van trobar en Pedro mort, embolicat amb un llençol. Els veïns van veure com el Pedro, molt ferit, va poder arribar a sortir al replà, però finalment va morir per culpa dels cops que va rebre amb una pota de cabra. Tots tres van intentar amagar el cadàver al pis i netejar el replà, però no van poder evitar ser enxampats. Els tres van quedar en llibertat, però només l’Isaac va ingressar a presó. Les dues dones van quedar en llibertat amb càrrecs.

Els àudios inculpen clarament les dues bessones

Ara, però, la Fiscalia veu clar que les dues germanes bessones també van participar en l’agressió mortal, que estava planificada entre els tres. Va ser la Dolores, la dona que era parella de la víctima, qui va obrir la porta a l’Isaac i a la Pilar sabent quin era l’objectiu: matar-lo. Tot i que la família del Pedro ho tenia clar, res es podia demostrar. Les versions de les dues dones eren compactes i Gil, des de la presó, no va poder confirmar quin paper havien jugat les dues dones, fins que els Mossos van poder accedir a aquests àudios i vídeos -quatre talls de veu i un vídeo, que acompanyen aquesta notícia- que avui han vist la llum, ja que formen part de la causa que s’està investigant en un jutjat de Sabadell.

 

En el moment que els investigadors del grup d’Homicidis dels Mossos d’Esquadra de la regió policial Metropolitana Nord van poder accedir als terminals i fer-ne el buidatge, van trobar aquest material que serà clau per poder inculpar també a les dues germanes. El material va ser trobat a final de 2021, quan les dues germanes van tornar a ser detingudes i van ingressar a presó, on esperen ara el judici, igual que l’Isaac. Els tres estan acusats d’assassinat, en diferents grau de participació, i caldrà veure si la instrucció i el judici que es farà a l’Audiència de Barcelona pot provar que es van organitzar per assassinar la parella d’una d’elles. De moment, la Fiscalia demana 24 anys de presó per cada una d’elles i una indemnització per 300.000 euros per la filla de la víctima, que és menor d’edat.

Les proves de la premeditació i l'organització a tres

En un dels quatre missatges de WhatsApp que es van poder recuperar del mòbils dels investigats es pot escoltar clarament com els tres estaven al cas dels fets i els tres estaven organitzats per intentar acabar amb la vida del Pedro. En alguns dels missatges sembla que vulguin dir que han de matar l’home per ajudar una de les dues germanes, amb qui mantenia una relació que no passava pel seu millor moment. “A veure si aconseguim cloroform per fer que ella l’adormi, i nosaltres el matem”, diuen en un dels talls de veu intervinguts als quals ha tingut accés ElCaso.cat. Fins i tot, Gil assegura que no faran res al carrer, que tot serà dintre de casa, i que quan “no respiri”, “acabaran la feina”. 

Entre els documents que els Mossos van buidar dels mòbils de les dues bessones també es va recuperar un vídeo on es veia l’acusat Isaac Gil amb una defensa elèctrica de petit format, fabricada a la Xina. L’home, sense saber que el vídeo acabaria en mans de la policia i que podria ser convertit en una peça clau durant el judici, explicava com podrien “fregir” la víctima amb els 2.000 volts de descàrrega de l’aparell. El que sobta de tot plegat és que, segons consta a la instrucció i segons la investigació dels Mossos, els tres, presumptament, es van treure de sobre a Pedro d’una manera molt més rudimentària: a cops amb una pota de cabra. Ni cloroform -es va despertar mentre l’estaven agredint- ni tampoc electrocutat -no n’hi hagués hagut prou per matar-lo, amb aquesta defensa que mostra Gil al vídeo.