La Policia Nacional ha detingut tres germans originaris del Camerun acusats d’un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals. Els arrestats introduïen heroïna a Catalunya obtinguda al seu país natal, des d’on la transportaven amagant-la dins els seus organismes. Tots tres han estat enxampats a l’aeroport del Prat, i han ingressat a la presó de manera provisional després d’haver passat a disposició judicial.

La desarticulació d’aquest grup s’ha dut a terme en tres fases. La primera va començar amb la detenció d’un d’ells el març del 2022, quan l’home va arribar a Barcelona amb 1.147 grams d’heroïna que s’havia empassat abans de sortir del Camerun, amb l’evident risc que això suposava per la seva salut. Aquesta primera detenció va fer saltar les alarmes davant la possibilitat que una banda criminal estigués introduint aquest tipus de droga a través de Barcelona. D’aquesta manera, la policia judicial de l’aeroport va començar una investigació gràcies a la qual van tenir coneixement que el detingut tenia dos germans, i les perquisicions es van centrar en el seguiment de la seva activitat.

Prenien moltes mesures de seguretat

Els agents van descobrir que els germans, que feia temps que vivien a Barcelona, viatjaven amb molta freqüència al seu país, on tenien vincles molt estrets, fet que dificultava la feina dels investigadors. A més, planejaven molt bé les seves incursions: romanien una mitjana de quinze dies al Camerun, temps durant el qual obtenien la droga, i aconseguien esborrar els seus noms de la base de dades dels passatgers dels vols d’anada i tornada, per ocultar així els nombrosos desplaçaments que efectuaven.

d71b3278 c5c9 4426 9e0b f1916d1619ce (1)
Els detinguts s'empassaven la droga per amagar-la | Policia Nacional.

No es quedaven només a territori català, però. Els investigadors van detectar molts viatges també a França. Durant un d'aquests van poder detenir el segon membre del grup, també a l'aeroport de Barcelona. Aquest segon germà amagava a l'estómac 321 grams d'heroïna i 84 grams d'èxtasis en petites càpsules que havia ingerit prèviament amb líquids. L'última fase de les investigacions va culminar el passat mes de febrer. L'últim dels germans que quedava en llibertat va ser enxampat quan tornava del Camerun transportant 770 grams d'heroïna, a més de 42.345 euros en efectiu.

S’amagaven a Sant Boi de Llobregat

La Policia Nacional va detectar la compra d’un habitatge a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) on els tres homes havien fixat la seva residència a Catalunya. Durant l’entrada i registre de l’immoble es van decomissar 2 quilos d’heroïna, així com altres drogues, 42.000 euros en efectiu i proves d’haver ingressat 120.000 euros en comptes bancaris obtinguts presumptament del tràfic d’heroïna.