L'organisme oficial de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha tingut coneixement d'una sèrie de lots de gelats en mal estat a través d'una alerta emesa per les autoritats sanitàries de Catalunya, dins del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI). Els lots de gelats afecten els supermercats Lidl, Aldi i Mercadona.

Trossos de fusta en els gelats

Segons informa l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, i ha confirmat Mercadona, en els gelats afectats s'han detectat traces, perfectament visibles, dels pals de fusta que conformen el producte. Per aquest motiu, es demana als consumidors que els tinguin a casa que no se'ls mengin i que els retornin al punt de compra. Per la seva banda, els supermercats afectats ja han retirat tots els lots.

Tres marques afectades

L'AESAN ha emès l'alerta sanitària en la qual es detalla tots els lots afectats. A Lidl, els gelats afectats es diuen Gelatelli Eclipse, de cola, maduixa i vainilla, dels quals es demana no consumir 18 lots amb diferents dates de caducitat. Pel que fa a Aldi, són els gelats Chupy Fresh en la varietat de maduixa i llimona, amb 4 lots afectats. El mateix gelat amb gust de cola, vainilla i maduixa, té cinc lots més a la llista. Finalment, a Mercadona es tracta dels gelats Espiral 7x75 de vainilla, taronja i maduixa, de la marca Hacendado.

Les autoritats sanitàries han confirmat que no hi ha cap persona afectada a causa d'aquests gelats. Ara, la informació ja ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema SCIRI, amb l'objectiu que es verifiqui la retirada dels productes afectats en tots els canals de comercialització.

Més alertes sanitàries

El passat mes de juliol, l'AESAN també va demanar no consumir el famós gelat de vainilla de la popular marca Häagen - Dazs. Segons l'organisme espanyol, es va detectar òxid d'etilè, una substància realment cancerígena, en el producte. L'origen de la contaminació va ser en l'extracte de vainilla de Madagascar utilitzat en la seva elaboració.