Un ferit greu en caure d’un pati interior mentre escapava dels Mossos d’Esquadra en una operació antidroga d’aquest dilluns al vespre al carrer de Sant Climent, al cor del Raval de Barcelona. Al voltant de les sis de la tarda agents antiavalots de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra van assaltar un pis del bloc número 5 d’aquest carrer, un punt que, segons les informacions que havia aconseguit la Unitat d’Investigació (UI) dels Mossos de Ciutat Vella, s’havia convertit en un punt de venda i consum de droga. Les informacions eren certes i quan els policies van accedir al pis van trobar tretze persones a l’interior consumint droga i tres més que eren, suposadament, els responsables, del narcopís. Els tres, però, quan van veure que els agents entraven al pis, van intentar escapar per un pati posterior a l’edifici. Tot i que els tres van ser localitzats no gaire lluny d’on van intentar escapar, un d’ells va caure des d’un desnivell i es va fracturar el fèmur, segons ha pogut saber ElCaso.cat. L’home va haver de ser traslladat a un centre hospitalari, on ha quedat ingressat, a l’espera de l’evolució mèdica. L’home va quedar denunciat pels Mossos. Dels altres dos que es van escapolir, els Mossos d’Esquadra en van detenir un, que abans de la mitjanit va quedar en llibertat, i un altre no va ni ser arrestat. El ferit i el detingut hauran de presentar-se davant del jutge que investigui els fets quan siguin requerits.

L’operatiu d’aquest dilluns al vespre és un més dels molts que cada mes fan conjuntament els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona. Equips conjunts d’investigació de la policia catalana i de la policia de la ciutat investiguen, gràcies a la col·laboració ciutadana, els punts de venda i consum de droga que hi ha repartits pel barri, la zona zero de Barcelona

Quan tenen indicis clars que el pis, sempre ocupat, s’ha convertit en un narcopís, demanen autorització judicial per assaltar-lo, detenir els responsables, confiscar la droga i poder entregar el pis als seus propietaris legítims. Tot i que el fenomen dels narcopisos havia baixat els darrers dos anys, ara els veïns tornen a denunciar que han proliferat i que tornen a ser un dels principals problemes que generen inseguretat en aquest districte del centre de Barcelona.

Tretze persones a l'interior del narcopís

Els Mossos d’Esquadra van trobar tretze persones a l’interior i van confiscar marihuana, altres substàncies i una bàscula. Després d’identificar-los, per si tenien alguna ordre de cerca i captura, van poder abandonar el pis. Tal com també denuncien els veïns, els consumidors de droga en aquests locals són persones que viuen al carrer, que es passen el dia passejant pel barri i que el seu modus vivendi, per aconseguir diners per poder-se droga, passa per cometre furts i robatoris amb violència pel centre. Si no aconsegueixen col·locar el material robat, en alguns narcopisos fins i tot poden pagar amb els objectes que han robat al carrer.

Dos detinguts a Nou Barris

Aquest matí els Mossos d'Esquadra, també en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, han detingut dues persones i han desmantellat un pis que també servia de venda de drogues a la zona de Can Peguera, a Nou Barris, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Des de les sis del matí la policia ha tingut un operatiu amb marxa, entrant a l'interior del pis. S'ha trobat droga, material de tall i precisió i també diners en efectiu. En el cas d'aquest punt de venda no és considerat com punt també de consum.