En l'època en què el menjar de disseny s'ha convertit en una part important de la gastronomia mundial és molt agradable trobar llocs en els quals es pugui menjar molt bé a un preu relativament accessible. Alguns dels xefs més destacats del món s'aprofiten del 'boom' mediàtic i posen uns preus altíssims per als seus menús.

De fet, fins i tot alguns dels xefs més prestigiosos del món han optat per apropar-se al públic general a través de mètodes de negoci més accessibles per a la resta de persones. Un exemple d'això és l'aposta de Dabiz Muñoz pel menjar  de carrer en el centre de Madrid. Les hamburgueses que ven allà tenen un preu d'uns 12 euros, res a veure amb el cost del menú degustació del DiverXO, el seu restaurant, que és de 360 euros.

Les xarxes socials i les plataformes gastronòmiques s'han convertit en un instrument perfecte per buscar bons restaurants a un preu reduït. Pàgines web com Tripadvisor permeten als usuaris compartir les seves sensacions i crítiques sobre els establiments. A més, és possible catalogar el local en un rang de preu, la qual cosa en pot ajudar molts a decidir-se per un lloc o un altre.

El restaurant d'Estrella Michelin accessible

Moltes persones volen anar a restaurants que hagin estat recomanats per la Guia Michelin, però alguns d'aquests establiments tenen un preu extremadament car per comensal. És per això que buscar aquests locals en els quals es mengi bé i el preu sigui accessible és tot un repte.

El restaurant que és en boca de tots és el Chirón, ubicat en el municipi madrileny de Valdemoro, concretament al carrer Colegio, en el número 12. És un establiment que aposta per la cuina mediterrània, encara que també afegeix tocs contemporanis.

El xef del Chirón / Instagram

El Chirón va obtenir la seva Estrella Michelin el 2013 i els anys i aquesta distinció no han fet que perdi la seva essència. Continuen mantenint els plats de sempre i els preus s'han mantingut bastant en una època en què molts propietaris d'establiments similars han optat per augmentar-los a la recerca d'un benefici més gran.

Els propietaris són els germans Muñoz Bargueño, un és el xef de l'establiment i l'altre és el sommelier. La idea d'ambdós és la d'oferir menjar de qualitat a un preu relativament accessible. Hi ha un menú disponible de dimarts a divendres que inclou uns snacks, oli, pa artesà, un aperitiu, entrant, pescat, carn, postres i dues copes de vi per acompanyar. Tot això per un preu de 29,99 euros per comensal.

Els comentaris sobre el restaurant a Tripadvisor

Alguns dels comensals que han anat al Chirón han publicat la seva opinió a la seva pàgina del portal Tripadvisor. Es tracta d'un local que té el distintiu de 'Travellers Choice' i està molt ben valorat en general. La seva nota mitjana és de 4,5 estrelles sobre 5 després que 430 persones hagin deixat un comentari sobre la seva experiència gastronòmica.

Segons les seves crítiques el restaurant destaca pel seu menjar, servei i atmosfera. Encara que també valoren positivament la relació qualitat/preu. Es tracta d'un local especialitzat en arrossos, carns i peix. De fet, els seus clients comparteixen moltes fotos de plats com a paelles, gambes, croquetes o peces de vedella.

De les 430 opinions que té el local a Tripadvisor 252 el qualifiquen 'd'excel·lent' que és la màxima distinció. 100 com a 'molt bo' i únicament 24 persones el valoren com a 'pèssim'. L'última persona que va penjar un comentari va ser l'usuari '51maripazc' que va sortir contenta del Chirón: "Experiència única en tots els aspectes, menjar extraordinari conforme amb tot el seu personal, els nous plats milloren els anteriors encara que semblés impossible. Cal destacar filet Wellington que és exquisit i les postres és una sorpresa de sabors", va escriure.