Dabiz Muñoz és un dels xefs més valorats del planeta. El cuiner madrileny ha guanyat tres estrelles michelin gràcies a la seva feina a la cuina avantguardista al seu restaurant, el DiverXo.

Ha aconseguit una carrera molt reeixida gràcies a la seva experiència en alguns dels millors restaurants del món. És un especialista en cuina asiàtica, encara que és un xef summament versàtil, sent la cuina fusió la seva principal especialitat.

Després dels seus reeixits projectes com el seu restaurant DiverXo i la Gurmet Experience de El Corte Inglés, una mica més informal, el prestigiós xef ha decidit provar amb el menjar de carrer a la ciutat de Madrid.

El nou projecte de Dabiz Muñoz

El madrileny ha decidit cuinar en una nova aventura. Muñoz ha decidit muntar dos food trucks en el quals ven plats típics del menjar de carrer. L'establiment està situat al carrer Raimundo Fernández Villaverde, a la zona de Nuevos Ministerios.

La carta és molt completa per tractar-se de menjar de carrer, fins i tot hi ha detalls personals de Muñoz com el menjar asiàtic. El xef ven hamburgueses, frankfurts, patates fregides, dumplings, textures de gambes i còctels de diversos tipus.

Els preus no són massa accessibles, l'hamburguesa costa 15,50 euros. Encara que si ho comparem amb altres restaurants especialitzats en hamburgueses nno és massa car. Els frankfurts costen 12 euros, igual com els dumplings, les patates fregides 4,50.

Dabiz Munoz EP (2)

Muñoz amb Cristina Pedroche / Europa Press

Es tracta d'una hamburguesa elaborada amb productes de primera qualitat, la carn és de vaca gallega madurada, va acompanyada de formatge gouda, noodles, una barreja de pebres, tòfona i un toc de miso. No és l'únic plat estrella de la carta, també ven una hamburguesa doble amb carn de bou, cheddar, arròs inflat i maionesa de chipotle.

De moment el projecte està sent un èxit. Hi sol haver sempre persones comprant hamburgueses en el food truck situat al costat del mercat nadalenc d'El Corte Inglés.

No és el primer projecte nou que presenta Muñoz, també va col·laborar amb Donuts per treure un producte en què el xef va treballar. Era un donut amb un sabor una mica atípic que incloïa xocolata amb tocs picants i vainilla.

Com és el DiverXo?

El reeixit restaurant de Dabiz Muñoz fuig de la cuina convencional en tots els sentits. Per començar, no hi ha carta, els comensals no saben què menjaran fins que els plats arriben a la taula. Es tracta d'un concepte trencador que, de moment, li està funcionant bé al xef.

El menú no és apte per a totes les butxaques, es tracta d'un restaurant summament costós. Està especialitzat en la cuina fusió i té un cost de 400 euros per comensal.