Aquest matí el drama es planava de nou sobre la localitat valenciana de Mislata, on el passat dia 4 de gener un castell inflable va sortir volant pel vent i va deixar dues nenes ferides molt greus, que van ser traslladades a l'UCI. Una d'elles, de vuit anys, perdia la vida l'endemà de l'accident i avui, després de gairebé una setmana lluitant per la seva vida, l'altra ferida, de quatre anys, ha mort.

Doble tragèdia a Mislata: mor l'altra nena ferida, de quatre anys

Aquest incident, que tenia precedents i que s'ha repetit diverses vegades, l'última a Caldes de Malavella, Selva, compta amb diversos detalls que anunciaven la tragèdia. Ara la unitat científica de la Policia Nacional investiga els fets per determinar les possibles negligències a l'hora de muntar l'atracció i de moment, dos elements criden l'atenció.

En primer lloc, l'ancoratge de l'inflable. El castell estava lligat a un arbre, a un fanal i a un banc, sense cap punt fix a terra. A més, després de la seva instal·lació, l'estructura va ser inspeccionada per un enginyer que no va detectar cap problema.

Ancoratges dubtosos i vents superiors als permesos

De fet, el mateix Ajuntament de Mislata declarava evadint responsabilitats, assegurant que els ancoratges eren legals i que cap tècnic del consistori no necessitava revisar-ho, a diferència del que diu la normativa.

Accident Mislata / Bombers de Valencia

L'estructura va sortir volant amb una ratxa de vent / Bombers de Valencia

D'altra banda, les ratxes de vent. Segons s'ha pogut saber a posteriori, aquella tràgica tarda, l'aire va assolir una velocitat bastant superior als 38 quilòmetres per hora, la màxima contemplada per les autoritats per tancar una atracció d'aquest tipus. És a dir, que tenint en compte el clima i el vent, l'inflable que va acabar sent mortal no hauria d'haver estat operatiu i fins i tot s'hauria d'haver desmuntat.

Investiguen negligències i imprudències en el muntatge de l'inflable

Ara els pares de la Vera, la petita de quatre anys que s'ha convertit en la segona víctima mortal de Mislata, juntament amb els de la Cayetana, l'altra menor de vuit anys morta, prendran mesures legals. Busquen ara depurar responsabilitats i aclarir les imprudències i negligències que van acabar provocant la mort de les dues petites.

Els pares de la Cayetana, de fet, estan convençuts que la mort de la seva filla es podria haver evitat, tal com van declarar el dia de Reis, quan també van publicar una carta dirigida a la petita que començava: "Sabem que et cuidaràs de nosaltres i del teu germà Jaime allà on siguis" i denunciava que les mesures de seguretat no eren les adequades. De fet, la mare de la nena, Marta, va arribar a agafar l'inflable amb les mans per evitar, sense èxit, el tràgic accident.

L'emotiva nota a la Cayetana, la nena de vuit anys que va morir l'endemà

"Estimada Cayetana, els teus papes t'estimen moltíssim. Ets i sempre seràs el nostre àngel. Afectuosa, amable i molt noble. Sabem que et cuidaràs de nosaltres i del teu germà Jaime allà on siguis. Dona'ns moltes forces per suportar la teva pèrdua. T'estimem", concloïa l'emotiva nota.

Afegint-se al comunicat dels pares, l'escola de la Cayetana, el Jesús-María de València, ha reunit en un comunicat les paraules de companys i professors, que ressalten que "era un amor de nena".

Ara se sumen a la tragèdia els éssers estimats de la Vera, la nena de quatre anys, segona víctima mortal, que va perdre la vida aquest diumenge a la nit a causa del fort cop al cap en caure de l'inflable.