Un tràgic succés ha commocionat la societat del Brasil. Una nena de 3 anys ha mort després de rebre, com a mínim, dos trets per part d'un agent de la Policia Federal de Carreteres (PRF) de Rio de Janeiro durant un control de trànsit. Els fets van tenir lloc poc després de les nou del matí del passat 7 de setembre, quan la menor anava en cotxe cap a casa seva amb els seus pares, una tieta i la seva germana de 8 anys. En un moment donat, segons la versió de la família, uns policies van demanar-los que s'aturessin, però van obrir foc contra ells abans que ho poguessin fer.

La nena va rebre un impacte de bala a l'espatlla i una altra a la nuca, resultant ferida de gravetat. Ràpidament, va ser traslladada d'urgència a l'Hospital Municipal Adão Pereira Nunes, on ha acabat morint després de nou dies ingressada. L'equip mèdic, tot i confirmar que va rebre dos trets, ha apuntat que fins que no se li practiqui l'autòpsia i es tinguin els resultats de les anàlisis forenses, no es podrà saber si tenia més impactes de bala.

La Policia Federal de Carreteres obre una investigació interna

Els tres policies implicats en el succés asseguren que van començar a disparar contra el vehicle perquè figurava com a robat i pensava que podien ser perillosos. Un d'ells, fins i tot, apunta que va sentir trets abans de disparar. Aquesta versió, però, es contradiu amb la dels mateixos familiars que hi havia dins el vehicle i amb la de diversos testimonis que en aquells moments hi havia al lloc dels fets, que asseguren que no es va sentir res.

Des de la PRF han obert una investigació interna als seus agents i se'ls ha apartat del lloc de feina. També s'ha confiscat l'arma amb la qual van disparar i posar fi a la vida de la nena. El Ministeri Fiscal ha demanat la detenció dels tres policies i el seu ingrés a presó, exigint que si no s'accepta l'empresonament preventiu, s'adoptin mesures cautelars com ordres d'allunyament o turmelleres electròniques. El president del govern brasiler, Lula Da Silva, s'ha sumat a les mostres de condol cap als familiars i ha lamentat els fets.