Els Mossos d'Esquadra van caçar la nit de dilluns a dimarts d'aquesta setmana dues persones que traficaven amb drogues aprofitant-se de vehicles VTC, cotxes amb conductor que es poden llogar per trajectes curts per la ciutat de Barcelona com Uber o Cabify, i del toc de queda decretat pel coronavirus.

En poca estona els agents de la policia catalana van detectar, en un control de pas instal·lat per evitar que la gent se salti el confinament nocturn, dos vehicles que els seus passatgers portaven èxtasis, el primer, i haixix, el segon.

Amb MDMA amagat a les sabates

El primer detingut és un home de 38 anys de nacionalitat espanyola que al voltant de tres quarts d'una va ser detectat al control de pas en el marc del dispositiu Orís al carrer de València de Barcelona, al districte de l'Eixample.

Droga Barcelona

Els diners i la droga que portava amagada l'home detingut al carrer de València pels Mossos / CME

Els agents van aturar el VTC que el portava i quan el van interrogar i escorcollar, van trobar-li amagat a les sabates dues bosses de plàstic amb una substància que, a falta de les confirmacions pericials, semblen MDMA, una droga sintètica. L'home va quedar detingut per un presumpte delicte contra la salut pública.

Un segon detingut en pocs temps de diferència

Quan encara gairebé no s'havia ni traslladat el primer detingut a comissaria, els agents dels Mossos d'Esquadra van aturar un segon VTC i van interrogar-ne el passatger. L'home, de nacionalitat holandesa i de 40 anys, tampoc va saber explicar d'on venia en aquella hora -cal recordar que a les deu de la nit arrenca al toc de queda- i en l'escorcoll li van trobar una motxilla amb gairebé 3.000 euros i una gran quantitat d'haixix. Com l'altre passatger, també va quedar detingut acusat d'un delicte contra la salut pública.

Traficants amb VTC, Glovo i altres mètodes

No és el primer cop que els Mossos d'Esquadra detecten els narcotraficants de la capital de Catalunya aprofiten els serveis d'aquests vehicles amb conductor o els taxis per moure la droga, de manera dissimulada per Barcelona.

En altres casos també s'han aprofitat dels serveis de missatgeria de Glovo per enviar d'una punta a l'altra de Barcelona la droga. La Guàrdia Urbana i els Mossos van fer controls durant l'estat d'alarma i el confinament estricte per controlar què portaven els riders per evitar que es convertissin, sense voler-ho, en traficants.