Viure a la presó, independentment de què t’hi hagi portat, pot ser molt dur. No tots els interns tenen família fora o algú que els pugui ajudar a comprar tabac o les coses que es poden trobar al colmado de la presó. I alguns, espavilats, troben negocis per aconseguir treure profit d’alguna oportunitat que genera viure entre reixes. I l'oportunitat ara té noms i cognoms: Dani Alves. 

L’exfutbolista del FC Barcelona està a la presó de Brians 2 des de fa mesos, quan va ser detingut pels Mossos acusat d’una agressió sexual a una noia de 23 anys la nit del 30 al 31 de desembre a la discoteca Sutton de Barcelona. Els funcionaris que s’encarreguen del control de les entrades i sortides de la presó han detectat un important tràfic de samarretes del FC Barcelona signades pel brasiler.

Com funciona el negoci de les samarretes d’Alves?

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, un intern que té permís per moure’s per tota la presó i visitar tots els mòduls -persones que fan serveis a les zones comunes, per exemple- recullen les samarretes del Barça que les famílies han entregat als presos o que entren per paqueteria. Aquest pres s’encarrega de portar-les fins al mòdul 13 de Brians 2, on hi ha Dani Alves. El futbolista les signa i les retornen a l’intern que té mobilitat per tot el centre penitenciari. I aquest les retorna als interns dels altres mòduls, que les tornen a fer sortir de la presó i les entreguen als seus fills, familiars i amics. Cercle tancat i tothom feliç. 

Sobretot, l’intermediari, el pres que ha aconseguit moure la samarreta de Dani Alves des d’alguns dels mòduls de Brians 2 fins al mòdul 13 on l’ex del FC Barcelona. Ell cobra alguna comissió, molts cops, un paquet de tabac extra, per exemple. Negoci rodó aprofitant l’oportunitat Dani Alves.

Dani Alves en una imatge d'arxiu / CONTACTOPHOTO - EP
Dani Alves en una imatge d'arxiu / EP

La vida de Dani Alves a la presó

El futbolista del FC Barcelona ho té complicat per sortir de la presó. Tot i els esforços del seu advocat, un dels lletrats dels VIPs de la ciutat, Cristóbal Martell, per intentar-lo treure de Brians 2, l’Audiència de Barcelona no es va creure els seus arguments i no en va autoritzar deixar-lo en llibertat. Tampoc la fiscalia i la defensa de la víctima van acceptar que Dani Alves pogués sortir de la presó abans del judici.

Tot i els canvis de versió, el futbolista segueix dient que no va fer res malament. Ahir va enviar una a la seva parella assegurant que seguiria lluitant per la seva família i per demostrar, assegura, que és innocent. L’acusació per agressió sexual a la qual s’enfronta el futbolista és molt greu i si finalment el jutge creu que és culpable es pot enfrontar a una pena de presó que pot superar vuit anys de presó.